Mina reflektioner

Nattens regn gjorde inte naturen gladare

with 3 comments

Under natten och morgonen regnade det, hör och häpna, inte mycket, men det regnade och under eftermiddagen utlovades det åska, den kom men inte just här, men runt i kring.

Under dagens promenad jag i Nackareservatet och utefter Ältasjön kunde jag konstatera att naturen inte blivit gladare av nattens och morgonens regn, de flesta björkar jag såg hade till största delen iklätt sig höstskruden, undantaget de som växte precis invid Ältasjön och de som växte i ett nordligt läge där de inte utsattes för så mycket sol. Björkarna är dock inte de enda som kroknar, även andra träd såsom ex rönn har börjat gulna och många andra växter ex ormbunkarna hänger med läppen, normalt gillar jag höstens färger, men nu kommer de minst två månader för tidigt!

Jag passade även på att skåda lite fågel, i den fuktigaste miljön utefter promenaden i sumpskogen mellan Nackareservatet och Ältasjön där det denna torra sommar fortfarande är ganska så fuktigt såg jag en mängd olika sångare, stannade kvar och njöt av fågellivet, samtidigt njöt myggen av mig och jag hoppas att sångarna senare får njuta av myggen.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rätt ska vara rätt – alla ska få sin del av kakan. Fast jag tror du mest fick bidra i kretsloppet, å andra sidan fick du njuta av fåglarna 🙂
  Regn här också på förmiddagen och precis som hos er uteblev åskan (än så länge, den hinner ju än). Men skönt med lite regn även om det blev kvalmigt som attan i värmen.

  Gillad av 1 person

  Anne

  21 juli, 2018 at 17:17

 2. Hade ni regn i Stockholm? Ni ska ha allt!😂😂😂😂 (Skojar)

  Gillad av 1 person

  John

  21 juli, 2018 at 19:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: