Mina reflektioner

Blir det några bär i år?

with 6 comments

Blir det några bär i år? Frågan är faktiskt befogad, precis som när det kommer till svampen (ex kantareller), det är så torrt i markerna, att jag faktiskt har förlorat hoppet om att kunna plocka några bär i Stockholmsområdet.

De blåbär jag hittat under senaste tid har varit små som indianpärlor, ni vet sådana pärlor barn gör halsband och pärlplattor av på dagis, de flesta har varit mindre än så. Vildhallonen är få, små och torra, lingonen ser jag inte tillstymmelsen av. Jag som hade tänkt att köpa en bär- svamptork i höst, men det verkar alltmera meningslöst, å andra sidan när dessa REAs ut i slutet av säsongen till ett mycket bra pris så kanske det är läge att slå till, för det lär vara få som hittar bär och svamp i mina hemtrakter i år.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Något bärrikt år lär det inte bli i år. Spår SMHI rätt så torkar väl de eventuellt existerande bären bort i veckan som kommer.

  Gillad av 1 person

  Anne

  22 juli, 2018 at 10:17

 2. Här finns det både små, torra bär och på andra platser fina, stora både hallon och blåbär. Svamp vågar jag inte uttala mig om än men det är nog inte mycket att hoppas på. Tråkigt! Jag köpte en sådan tork (men jag kallar den svamptork) förra senhösten och trodde att jag skulle få användning för den i år. Vi får väl se hur det blir med den saken. Den kanske blir stående i skåpet till nästa år 😉

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 juli, 2018 at 15:52

 3. Här har de flesta torkat bort eller håller på att göra det. Det ser väldigt mörkt ut. Fast det är säkert det bästa året att köpa en bär- och svamptork. Antar att det finns så många som helst att rea ut.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  22 juli, 2018 at 20:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: