Mina reflektioner

Bränder i närområdet

with 5 comments

I torsdags flammade det upp en markbrand i Nackareservatet som ligger i närområdet, den flammade återigen upp senare samma dag, när jag passerade området under en promenad i lördags var det område om ca 20 x 80 meter som hade brunnit.

I går söndag började det åter att brinna i samma område, man kan ju ana att det någon som medvetet är där och leker med elden, vilket är synnerligen motbjudande denna varma och torra sommar. Vissa människor verkar uppenbarligen ha svårt att förstå att det råder eldningsförbud.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Skulle vara kraftiga böter, kanske även fängelse för de som är så sanslösa att de struntar i eldningsförbudet när det råder sådan hemsk torka och massor av bränder! Hur kan de ens tänka tanken på att tända en eld?

    Gillad av 1 person

    John

    23 juli, 2018 at 06:04

  2. Jag får förmoda att de inte begriper vilka konsekvenser det kan få – eller så är det just det de gör. Mänskligheten är inte alldeles lätt att förstå sig på alla gånger.

    Gillad av 1 person

    Anne

    23 juli, 2018 at 07:31

  3. Jag har väldigt svårt för att förstå hur någon kan fungera på det sättet. Jag vill inte komma med några spekulationer men den eller de som kanske är ansvariga borde få stå för släckningskostnader och delta i arbetet.

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    23 juli, 2018 at 12:37

  4. Ja, det är helt obegripligt. Man vet inte vad man ska tro om sådana människor.

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    23 juli, 2018 at 19:38

  5. Vad är det för fel på de som trotsar eldningsförbud i den här extrema torkan och hettan? Något fel som är väldigt trasigt i Hjärnkontoret?

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    24 juli, 2018 at 05:24


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.