Mina reflektioner

Om det inte hade blivit som det blev

with 9 comments

Om det inte hade blivit som det blev hade min mamma fyllt 80-år idag, så idag hade jag förmodligen gått på ett 80 års kalas eller kanske hade kalaset ägt rum i morgon lördag, vem vet…

Men det gick som det gick, min mamma gick bort när hon var 58 år, på hennes sista tillställning, hennes begravning, kom det extremt många gäster, kapellet hade 170 sittplatser, men det kom betydligt fler än så. Folk satt i mittgången, stod utefter väggarna och satt på golvet framme vid kistan, så denna uppslutning bär jag med mig när jag idag tänker lite extra på min sedan länge bortgångna mamma.

Written by melkerlarsson

17 augusti, 2018 den 16:17

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tyvärr kommer slutet alltför fort för vissa, samma med min far som skulle ha blivit 78 till hösten. Men det är som det är med det…

  Gillad av 1 person

  Trollanne

  17 augusti, 2018 at 17:06

 2. Alla årsdagar då våra nära och kära gick bort ifrån oss sitter som fastetsade i medvetandet. Just de dagarna kommer många tankar och minnen och jag tycker att det är ganska skönt att de gör det 🙂 Fint att minnet av din mammas begravning är så bra.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  17 augusti, 2018 at 18:32

  • Den var fantastisk, den arrangerades av Fonus och det var då den största begravning dom hade arrangerat sett till antalet gäster. Den stackars prästen blev lätt nervös när han såg att kapellet var fyllt till bristningsgränsen.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   17 augusti, 2018 at 18:38

 3. En del går alldeles för tidigt. Min man blev bara 64 år gammal. Han hade fyllt år för några dagar sedan.
  Härligt att begravningen är ett ljust minne för dig. Det är värt mycket.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  17 augusti, 2018 at 19:46

  • Det betydde väldigt mycket, skulle ärligt talat gått på den begravningen en gång till, vilket ju låter väldigt konstigt, men med den massiva uppslutningen kan jag inte känna något annat.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   17 augusti, 2018 at 19:49

 4. Fint minne du hr från din mammas begravning. Min mamma dog för 9 år sedan och begravningen var väl fin, har inte så mycket minne av den faktiskt, tänkte mest på mamma. Kyrkan var fullsatt men min dumma syster förstörde allt, inga av mina mostrar eller övriga släkt var välkomna efter begravningen, något som min syster, som jag sedan länge sagt upp bekantskapen med, är skyldig till. Min pappa dog när jag var 10 månader gammal och min syster som är 8 år äldre började att ta kommandot och var elak både mot mig hela min uppväxt, och min mamma.

  Gilla

  John

  18 augusti, 2018 at 12:51

 5. Fint att du minns din mamma och begravningen. Både min syster och jag minns våra föräldrars födelsedag, som ju du också gör fr din mamma. Då tänder vi ett ljus och minns några ljusa och roliga minnen.

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  18 augusti, 2018 at 14:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: