Mina reflektioner

Småflugor, hur blir man av med dom?

with 3 comments

Nu dom här igen, småflugorna, under natten dränkte sig ett tjugo- trettiotal småflugor i glaset med den oemotståndliga blandningen av vinäger och diskmedel.

Mina reflektioner

Jag har skrivit om dessa småflugor tidigare, i slutet av sommaren och i början av hösten dyker ständigt dessa småflugor upp i köket, de kallas bananflugor, fruktflugor, tomatflugor eller bara små djävla flugor, äntligen har jag funnit ett sätt att bli av med dem.

En matsked vinäger, lite lite vatten och någon droppe diskmedel/tvål i en glasburk som jag placerar vid diskhon gör susen, det är där dom främst håller till. Sen sköter småflugorna resten, dom dränker sig själva, dom kan helt enkelt inte motstå doften. När doften avtagit efter ett par dagar sköljer man ur glasburken och häller i samma blandning igen.

Droppen med diskmedel/tvål bryter ytspänningen och gör att dom försvinner ner i den förföriska drycken för att aldrig mer komma upp därifrån. Vinägern kan vara av vilken sort som helst, ju mer den doftar desto bättre, småflugor är inga finsmakare, så ju billigare vinäger desto bättre.

Ett annat favorittillhåll…

Visa originalinlägg 10 fler ord

Written by melkerlarsson

23 augusti, 2018 den 21:51

Publicerat i Okategoriserade

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nästan precis så gör jag också. Mitt recept är: ½ dl äppelcidervinäger, ½ dl vatten, 1 msk honung och någon droppe diskmedel. Den gör att ytspänningen försvinner och flugorna drunknar lättare. Tyvärr för dem men bra för mig 😀

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  23 augusti, 2018 at 22:03

 2. Jag använder ungefär samma recept, fungerar finfint. Enkelt är det också till skillnad mot många andra tips mot bananflugorna (som jag kallar dem).

  Gillad av 1 person

  Trollanne

  24 augusti, 2018 at 07:46

 3. Förutom det du redan gör så ska de flera gånger om dagen hälla hett vatten ner i alla diskhoar/vaskar du har. Däri lägger gärna småflugorna sina ägg som kläcks och blir nya flugor. Så ta död på dom innan de kläcks.
  Där jag bor har vi 80 grader i varmvattenkranen om man spolar en liten stund. Så jag låter varmvattenkranen stå på en liten stund till varmvattnet kommer åt överallt.

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  24 augusti, 2018 at 08:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: