Bresaola med rucola, parmesan och pinjefrön
En underbar antipasti som både är enkel att laga och mycket god, Bresaola är ett tunt skivat lufttorkat nötkött från de nordliga regionerna i Italien.
Ingredienser:
- 1 paket Bresaola, ca 70 g
- Olivolja
- Parmesanost
- Rucola
- Lätt Rostade pinjefrön (pinjenötter)
- Svartpeppar
Gör så här:
- Ta fram bresaolan ur kylen och låt den ligga framme ett tag, smaken kommer fram bättre om den inte är kylskåpskall.
- Lägg ut bresaolan på tallrikarna som rätten ska serveras på
- Rosta pinjefröna lätt i en kastrull/stekpanna på medelhög värme
- Lägg på grovriven parmesan, rucola och lite nymald svartpeppar.
- Ringla över lite olivolja.
Ser jättefint och fräscht ut. Tyvärr dock inget för just mig. Är förmodligen den kräsnaste personen som finns. I den här rätten som jag vet tilltalar de allra flesta är pinjenötterna det enda jag skulle äta. Men snyggt som sagt.
GillaGillad av 1 person
Surridurr, Lakritskillen
29 augusti, 2018 at 10:11
Italienska flaggan i en maträtt 🙂 Jag skulle helst byta ut ruccolan mot annan sallad men då blir det ju inte riktigt som det är tänkt. Det ser i alla fall väldigt gott ut 😀
Kram
GillaGillad av 1 person
ibod11 - Ingrid
29 augusti, 2018 at 17:55
Att den italienska flaggan speglas i rätten har jag inte tänkt på, kul observation, jag tror faktiskt att man kan byta ut rucolan mot en annan småbladig sallad, det smakar annorlunda, men jag tror absolut det går.
GillaGillad av 1 person
melkerlarsson
30 augusti, 2018 at 20:02
Det låter och ser väldigt gott ut! Snyggt fotat också!
GillaGilla
Kristallina
30 augusti, 2018 at 20:14