Mina reflektioner

Bresaola med rucola, parmesan och pinjefrön

with 4 comments

En underbar antipasti som både är enkel att laga och mycket god, Bresaola är ett tunt skivat lufttorkat nötkött från de nordliga regionerna i Italien.

Ingredienser:

  • 1 paket Bresaola, ca 70 g
  • Olivolja
  • Parmesanost
  • Rucola
  • Lätt Rostade pinjefrön (pinjenötter)
  • Svartpeppar

Gör så här:

  • Ta fram bresaolan ur kylen och låt den ligga framme ett tag, smaken kommer fram bättre om den inte är kylskåpskall.
  • Lägg ut bresaolan på tallrikarna som rätten ska serveras på
  • Rosta pinjefröna lätt i en kastrull/stekpanna på medelhög värme
  • Lägg på grovriven parmesan, rucola och lite nymald svartpeppar.
  • Ringla över lite olivolja.

Written by melkerlarsson

29 augusti, 2018 den 08:31

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ser jättefint och fräscht ut. Tyvärr dock inget för just mig. Är förmodligen den kräsnaste personen som finns. I den här rätten som jag vet tilltalar de allra flesta är pinjenötterna det enda jag skulle äta. Men snyggt som sagt.

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    29 augusti, 2018 at 10:11

  2. Italienska flaggan i en maträtt 🙂 Jag skulle helst byta ut ruccolan mot annan sallad men då blir det ju inte riktigt som det är tänkt. Det ser i alla fall väldigt gott ut 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    29 augusti, 2018 at 17:55

    • Att den italienska flaggan speglas i rätten har jag inte tänkt på, kul observation, jag tror faktiskt att man kan byta ut rucolan mot en annan småbladig sallad, det smakar annorlunda, men jag tror absolut det går.

      Gillad av 1 person

      melkerlarsson

      30 augusti, 2018 at 20:02

  3. Det låter och ser väldigt gott ut! Snyggt fotat också!

    Gilla

    Kristallina

    30 augusti, 2018 at 20:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: