Mina reflektioner

Mozzarella med pesto

leave a comment »

Mozzarella med pesto är en snabb och lättlagad antipasto, en förrätt som serveras före mellanrätten, primi piatti, men oavsett om man äter enligt den italienska tågordningen kan man njuta av denna rätt, varför inte som en del av en liten tapas- eller antipastobuffe.

Det är dock ingen rätt jag rekommenderar att man gör klart långt i förväg eller låter stå framme länge, den bör ätas tämligen nygjord.

Ingredienser:

4 portioner

  • 2 à 125 g Mozzarella
  • 4 msk Pesto, man kan välja vilken pesto man vill, den klassiska som är baserad på basilika eller exempelvis en pesto baserad på tomat
  • basilikablad
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Bryt mozzarellaostarna i bitar och lägg på tallrikar
  • Klicka på pesto, garnera med basilika och svartpeppar

Vill man kan man alltid addera lite tomater, färska eller soltorkade, eller något annat man tycker om. Serverar man rätten med en brödbit så står man sig ett tag i väntan på nästa rätt.

Written by melkerlarsson

30 augusti, 2018 den 21:26

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: