Mina reflektioner

En solig söndagspromenad på Skogskyrkogården

with 3 comments

Den första söndagen i september bjöd på ett underbart höstväder, eller kanske ska man säga sommarväder då termometern visade +22 – 23 grader, så promenaden i närområdet blev en ren njutning.

Vi styrde stegen mot det närbelägna världsarvet Skogskyrkogården, som förutom en kyrkogård är ett underbart område för en promenad, trots att jag varit där många gånger finns det alltid något nytt att betrakta. I dag tittade vi in på Skogskyrkogårdens besöks center (visitors center som det benämns även på den svenskspråkiga kartan över kyrkogården), kan väl tyckas lite märkligt att en kyrkogård har ett café, bokförsäljning, guidade turer och en utställning om kyrkogårdens tillblivelse. Men Skogskyrkogården är ju inte vilken kyrkogård som helst, den räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser, underbart att få leva nästgårds detta världsarv, att Skogskyrkogården lockar långväga besökare var extra tydligt idag, då det hördes såväl Engelska, Franska, Italienska och Spanska när vi i sakta mak promenerade runt.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vi diskuterade just Skogskyrkogården när vi for förbi där i fredags om varför den blivit ett världsarv. Ingen av oss visste det men sambon hävdar att det är för att han och hans gäng var där och byggde en mur eller något liknande för många år sedan – jag tvivlar en aning på den teorin 😉 😉

  Gillad av 1 person

  Trollanne

  2 september, 2018 at 20:27

 2. Instämmer i dina tvivel 🙂 🙂 🙂

  Gilla

  melkerlarsson

  2 september, 2018 at 21:04

 3. Förstår det blev en fin promenad.

  Gilla

  Eva

  2 september, 2018 at 21:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: