Mina reflektioner

Dags att äta sig igenom frysen, kylen och skafferiet

with 5 comments

Hösten är i antågande, efter en lång het sommar där det ätits medelhavsinspirerade lätta maträtter är det dags att skifta fokus, när temperaturen sjunker utomhus vill man ha mat som värmer inombords. Så i skiftet mellan sommar och höst brukar jag passa på att laga mat av det som redan finns hemmavid, man äter helt enkelt mindre fetaost, halloumi, oliver, soltorkade tomater under hösten och vintern än man gör under sommaren.

Så i samband med alla årtidsskiften brukar jag köra en kampanj hemmavid, där jag går igenom allt som finns i frysen, kylen och skafferiet, därefter baserar jag min matlagning på det som redan finns hemma. Det finns många fördelar med det, inget förgås och jag kan under en eller annan vecka slippa släpa hem så mycket mat, mina tygkassar blir därmed något lättare att bära hem, dessutom spar jag en eller annan slant.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bra idé att ta för vana att göra som du. Men soltorkade tomater kan man äta i allt möjligt året om. Varför t ex inte baka ett gott durumvetemjölsbröd med soltorkade tomater i och lite timjan uppepå 😀

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    3 september, 2018 at 18:47

  2. En bra idé som jag sannerligen borde ta efter – det ska jag också, nån gång 🙂

    Gillad av 1 person

    Trollanne

    3 september, 2018 at 21:43

  3. Har just ätit mig igenom frysen, befriat den från is och nu får jag börja om igen.

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    3 september, 2018 at 23:07

  4. Smart tänk. Tack för tipset att gå igen kyl, frys, skafferi kvartalsvis.
    Men ännu är det väl sommar? Inte enligt almanackan kanske, men definitivt enligt väder och temperatur.
    Trots det ska det här bli en typiskt hösträtt i morgon. Rotfruktssoppa!

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    4 september, 2018 at 18:36


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: