Mina reflektioner

Idag var jag i Mariefred och åkte ångtåg på längden, tvären och bredden

with 4 comments

Idag begav jag mig till Mariefred och Östra Södermanlands järnvägs säsongsavslutning, museibanans dag, dom kommer förvisso köra ångtåg till julmarknaden på Taxinge och i samband med julmarknaden i Mariefred, men museibanans dag sätter ändå punkt för säsongen.

Jag tog SJs moderna tåg till Läggesta där jag bytte till det lilla smalspåriga tåget, jag åkte först till Taxinge Näsby, därefter följde jag med tåget mot Mariefred via Läggesta, det var tågmöten vid samtliga stationer och om jag räknade rätt var det fyra ånglok och en motorvagn (en rälsgående bil) i trafik idag. En festdag som denna träffade man förstås många andra järnvägsintresserade bekanta, järnvägsnördar kanske någon säger, å så förhåller det sig nog.

I Mariefred traskade jag runt på bangårdsområdet, besökte verkstaden och uppställningshallarna innan jag åter äntrade ett ångtåg för att återvända till Läggesta varifrån jag tog SJs tåg hem till Stockholm igen. Museibanans dag blev precis som vanligt en underbar dag i septembersolens sken, en perfekt höstdag med andra ord.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det verkar finnas ganska många som har ett brinnande intresse för järnvägstrafik (eller vad det nu ska kallas) så du är i gott sällskap tror jag 🙂

  Gillad av 1 person

  Trollanne

  29 september, 2018 at 19:12

 2. Verkar har varit en väldigt bra dag och i de omgivningarna finns det ju även mycket annat fint än tåg att titta på 🙂 Men gamla slott och en sjö med en stor hjorthage intill lockar nog inte lika mycket 😉 Kul att du trivdes.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  29 september, 2018 at 21:17

 3. Då fick du en riktigt bra dag. Att som nörd träffar fler nördar är väldigt roligt. Kul att vädret var på er sida också. Kan man inte påstå av vädret här. Ha en trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  29 september, 2018 at 22:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: