Mina reflektioner

En skön höstpromenad i stan

with 4 comments

Idag tog jag och sonen tunnelbanan till stan, vi klev av vid Skanstull och därefter promenerade vi på snirkliga och krokiga vägar genom staden, första stopp blev Bondens egen marknad på Katarina Bangata.

Då vi befann oss i början av en lång promenad köpte jag inget som jag skulle få släpa runt i ryggsäcken under resten av dagen, så vi ögonshoppade bara, det fanns mycket att titta på, glasburkar med syrade grönsaker, mängder med färska grönsaker och allehanda korvar. Att det rått århundrades torka i Sverige denna sommar var svårt att förstå när man såg hur marknadsstånden dignade av grönsakslandens och skogens produkter.

Vi fortsatte genom Gamla stan, som vanligt valde vi bort Västerlånggatan till förmån för Österlånggatan, Västerlånggatan är en motbjudande turistfälla med en mängd krimskramsbutiker, på Österlånggatan lyser dessa med sin frånvaro, därför promenerar jag alltid på Österlånggatan. Därefter snirklade vi oss runt på Norrmalm och Kungsholmen innan promenaden avslutades vid Coop Daglivs vid Fridhemsplan. Där botaniserade jag och sonen i delikatessdisken, vi valde att köpa två olika sorters salami, dessa kommer vi att äta som dessert i kväll, tillsammans med kex och en brieost.


4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Märkligt nog verkar rotfrukterna ha klarat torkan bra, liksom frukten. Det kunde man inte tro i somras när torkan var som värst!
  Salami och brieost är så gott! Blir nästan lite avundsjuk men någon tur till affären orkas inte med idag 🙂

  Gillad av 1 person

  Anne

  6 oktober, 2018 at 16:30

 2. Det var verkligen ögongodis på den marknaden 🙂 Även om jag nu har valt bort vissa livsmedel så kan jag känna hur smaklökarna reagerar vid minnet av salami och brieost. Mums så gott! Ha en riktigt fin kväll med allt gott ni ska äta 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  6 oktober, 2018 at 21:00

 3. Det är så mysigt med sådan torghandel, men förstår att det inte är kul att bära en lång väg. Kanske dock kan inspirera till att göra egna inläggningar?
  Någon gång ska jag verkligen välja Österlånggatan, för det är precis som du säger om Västerlånggatan, turistfälla, krimskrams och grälla skyltar som förfular så.
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  7 oktober, 2018 at 13:53

 4. Man blir sugen på allt möjligt när man ser bilderna. Lät som en väldigt trevlig höstpromenad och därtill en läcker belöning på kvällen. Inte dumt alls.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  7 oktober, 2018 at 20:09


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: