Mina reflektioner

En ljummen höstpromenad

with 6 comments

Idag blev det en ljummen höstpromenad hemifrån Skarpnäck till Farsta centrum, promenaden gick via det nya bostadsområdet Lilla Sköndal som växt fram under senare år, ett område som väsentligt förkortat och förskönat promenaderna till Farsta centrum.

När man passerat Lilla Sköndal passerar man Stora Sköndal som idag är ett lummigt område, men det kommer att sannolikt att förändras under de kommande åren då Stiftelsen Stora Sköndal planerar en omfattande bebyggelse i området, vilket jag inte är emot på något sätt. Stockholms stad har t o m önskat att tunnelbanan som i dag har sin slutstation i Skarpnäck ska förlängas till Stora Sköndal. Promenaden avslutades som planerat i Farsta centrum, där handlade jag mat hos ICA Kvantum inför den kommande veckan.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Känner inte till ärendet så jag kan inte säga vad jag tycker.
  Kan ju inte påstå att man känner sina bloggvänner väl, men har ändå uppfattningen att du är en klok och påläst person.

  Gilla

  Surridurr, Lakritskillen

  14 oktober, 2018 at 22:02

 2. Lite synd om grönområdena försvinner. Nu vet jag ju inte alls hur det ser ut där så det kanske är helt okej att bygga men alltför förtätade städer blir inte så kul (titta bara på vad som sker i Uppsala). Samtidigt behöver vi bygga så det är väl en balansgång så klart!
  Nåja, jag bor ju här på landet – här byggs på sin höjd någon ny villa ibland (sällsynt förekommande så här långt utanför samhället dock).

  Gillad av 1 person

  Anne

  14 oktober, 2018 at 22:04

  • Stockholmsområdet växer, Stockholm är det storstadsområdet som växer mest i Europa, så det måste byggas vare sig man vill eller inte. En dag ska ju min son flytta hemifrån och ha någonstans att bo. Staden är ändå väldigt grön jämfört med många andra städer.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   14 oktober, 2018 at 22:26

   • Jo nog behöver det växa. Jag är bara lite orolig att de bygger bort det som är vackert med städerna, att allt sker på bekostnad av grönområdena. Uppsala har lyckats med just det konststycket och är inte längre, i min mening, en så vacker stad.

    Gilla

    Anne

    15 oktober, 2018 at 05:56

 3. Väldigt vacker bild. Jag har fått för mig att Stockholm har väldigt många fina grönområden och eftersom bostäder efterfrågas i stora mängder så måste nog lite av grönskan offras. Det är nog kanske mest de som bor nära området som tycker att det är tråkigt. Ingen vill ju ha sin utsikt förstörd.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  30 oktober, 2018 at 18:32

 4. Visst måste grönområden offras, Stockholm har många grönområden jämfört med många städer och skulle ledigt kunna svälja en eller annan miljon personer till utan att det skulle märkas.

  Gilla

  melkerlarsson

  30 oktober, 2018 at 20:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: