Mina reflektioner

Finns det något charmigt med november?

with 4 comments

Finns det något charmigt med november? Det enkla svaret på frågan är väl att det inte finns något som helst charmigt med november, det är en blöt, kall och mörk månad.

I mitt tycke är november den absolut tristaste månaden under året, men om man vill kan man ju se det positiva med november, en månad för museibesök, en månad som man kan ägna sig åt det där inomhus som man borde gjort tidigare, exempelvis röja i källarförrådet. Men oavsett är november en riktigt trist månad och jag undrar i mitt stilla sinne över vem som förlade farsdag till den andra söndagen i november? Denna person kan knappast älskat landets pappor, varför inte flytta farsdag till den sista söndagen i augusti eller till någon annan tidpunkt på året då det är mysigt att vara ute?

I tisdags, 30 oktober, fick vi en försmak på november trots att det var oktober, blåst, mörker och regn, så nu vet vi vad som väntar under de kommande veckorna.

 

 

 

 

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja november är trist! Men kanske man la fars dag där för att muntra upp tillvaron en aning? 🙂

  Gillad av 1 person

  Anne

  1 november, 2018 at 18:56

 2. Håller med dig. Upplever november som ständigt mörk, trist och grå. Men torsdagen var tvärtom här hos mig solig och fin dagtid. Förbaskat trist för alla som jobbar, mörkt då man sticker till jobbet, mörkt när man kommer hem.
  Men fars dag kanske kan vara en ljuspunkt med tända ljus, fika/umgänge i familjen – som en försmak inför december med alla tända ljus?
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  2 november, 2018 at 00:25

 3. Det hade varit bra att veta varför fars dag firas i november. Håller med dig. November är hemskt. Idag fick vi värsta novembervädret. Mörkt, blåsigt, kallt, duggregn.

  Gilla

  Kristallina

  2 november, 2018 at 19:32

 4. Jag kan inte låta bli att skratta åt att jag så ofta är lite motvalls 😀 November är grå och lite trist men när jag ser på din bild så tycker jag att den är vacker. Du gav själv ett exempel på något trevligt att göra i november och jag tycker att det är jättemysigt att sitta under en filt och slippa känna att jag måste ut och fixa något 😀 Men visst, jag har ofta använt det i Jämtland välkända uttrycket ”svinnovember”. Ändå tycker jag att det finns en charm i det gråa också.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  9 november, 2018 at 11:18


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: