Mina reflektioner

Stadsodlat i favoritbutiken

Sedan ett tag tillbaka säljer min favoritbutik, ICA Maxi Lindhagen, stadsodlade färska kryddor, basilika, timjan mm. Grönsakerna odlas utan jord och bekämpningsmedel i DN skrapans källare, enligt ”Stadsbonden” kräver deras odlingsteknik 99% mindre vatten än konventionell odling i ett grönsaksland eller på en åker.

Det finns dock ett litet aber, kryddväxterna är i butik ganska så dyra jämfört med kryddväxter som odlas konventionellt i växthus hos exempelvis Svegro på Mälaröarna, men visst har stadsodlade grönsaker framtiden framför sig.

Annonser

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Allt som är nytt och efterfrågat blir dyrt men det är ett bra och kul experiment och jag hoppas att det går bra. Med tiden går priserna säkert ner.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  11 november, 2018 at 20:49

 2. Det låter bra. Tror säkert att det är uppskattat av kunderna. Hos oss har Maxi börjat märka livsmedel med ”bra mat för familjen”. Livsmedel med väldigt mindre eller t.o.m. utan tillsatser, E-numren och bekämpningsmedel. Tror och hoppas att fler och fler människor läser vilka ingredienser det är som ingår i produkten.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  8 november, 2018 at 22:47

 3. Skulle du inte kunna odla en del själv hemma i krukor?

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  8 november, 2018 at 21:29

  • Katten ger sig på bladen 🙂

   Gillad av 2 people

   melkerlarsson

   8 november, 2018 at 21:46

   • Men då får ju kattskrället lite nyttigheter i sig. ❤️. Fast om katten river ner krukorna på golvet, jorden rivs ut och krukorna går sönder, ja då är det såklart inte så roligt.

    Gilla

    Surridurr, Lakritskillen

    8 november, 2018 at 22:05


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: