Mina reflektioner

Lyckad jakt på vinterskor

with 6 comments

Idag jagade jag och sonen allvädersstövlar/vinterstövlar/vinterskor som inte behövde knytas, att knyta sina skor är inte sonens starka sida, men skor med kardborreknäppning etc är svårt att hitta när man passerat storlek 40.

Efter ett intensivt sökande på nätet under veckan kunde jag konstatera att utbudet av vinterskor som inte krävde knytning i sonens storlek var starkt begränsat, näst intill obefintligt, inte ens om man kunde tänka sig att handla på nätet. Dock hittade jag vinteranpassade allvädersstövlar på ”Granngården”, så idag tog jag och sonen tunnelbanan till Slussen och därifrån åkte vi buss till Värmdö köpcentrum där den närmaste butiken ligger, i alla fall den butiken som det är enklast att ta sig till med kollektivtrafik.

Skoköpet gick oerhört smidigt, vi letade rätt på storlek 42 för de vinterstövlar vi båda vi tyckte bäst om, men sedan kom överraskningen, sonen tyckte de var för små, jag som också har storlek 42 provade och visst var dom trånga. Så vi skiftade till storlek 43, dessa passade utmärkt och personalen bekräftade att storlekarna är lite små, så dom var inte förvånade över att sonen fått gå upp en storlek från sin ”normala storlek”. Generellt tyckte jag att Granngården hade ett bra utbud av skor och stövlar för ett aktivt uteliv, vid tillfälle ska jag botanisera i deras utbud för egen del, men idag låg prioriteten på skor till sonen.

Nöjda med skoinköpet gick vi över till ICA Maxi och handlade lite grand, det mesta hade vi hemma, men lite mat behöver man ju alltid köpa. Därefter satte vi oss på bussen tillbaka till Slussen denna gråmulna dag som visade upp många nyanser av grått.

 

Annons

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hahaha… Ursäkta😁 Jag har också storlek 42 och det är den mest vanligaste storleken, tror jag för den är ALLTID slut! Jag köpte ett par vattentäta vandringsboots i fjol vintras, de är fortfarande som nya, behöver bara köpa skosnören, för originalen är inte kompatibla med öglor i metall. Skorna är det viktigaste ”klädesplagget”. Jag brukar visserligen gå i djupare vatten än vad skorna tillåter, men numera tar jag av mig barfota för att gå ut i åar för att fota.

  Gillad av 1 person

  John

  10 november, 2018 at 17:17

  • 42 är säkerligen den vanligaste storleken för män, jag kan i princip plocka 42 från hyllan utan att prova dom, de passar alltid utmärkt (idag dock ett undantag). Jag har däremot aldrig upplevt att 42 brukar vara slut, men ibland ska man ju ha tur…

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   10 november, 2018 at 17:34

 2. Jamen det var väl bra att ha vinterpjucken klara, åtminstone till en av er.
  😀

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  10 november, 2018 at 17:51

  • Mina fötter växer inte längre, så jag har två par sedan tidigare 🙂

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   10 november, 2018 at 17:52

   • Jag avskyr nya skor. Var så bra när barnen var barn och jag kunde ta över skor från dom, om de inte var utslitna. Ett tag kunde de också ”gå ut” nyinköpta skor jag hade. Men det var länge sen. Alla barnen har större fötter än mig. Men jag har ett par vinterskor som jag fick ta över från dottern för många år sedan, då hennes fötter växt ur dem. Se de är gamla. Men fortfarande snygga. Varma. Sköna. Men för stora.

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    10 november, 2018 at 18:02

 3. Ser ut som rejäla och bra stövlar det där! Ni som är ute i markerna som ni är kommer säkert att ha stor glädje av dem 🙂

  Gillad av 1 person

  Lollo

  11 november, 2018 at 09:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: