Mina reflektioner

Äntligen hittade jag några gröna soppåsar

with 8 comments

Här hemmavid pågår sedan ett tag tillbaka sortering av matavfall genom att man ska slänga matavfall och inget annat i gröna soppåsar, dessa sorteras sedan maskinellt vid sorteringsanläggningen genom att de gröna påsarna identifieras av kameror.

Dock har det varit näst intill omöjligt att få tag i plastpåsarna, i matbutikerna där man ska kunna hämta dom har man endast kunna få några enstaka påsar åt gången, varför jag givit upp detta med sortering av matavfall. I veckan fick jag dock helt plötsligt tag i två rullar med gröna påsar, så med andra ord kan jag nu höja min ambitionsnivå. Det blir dock ingen daglig sortering – en grön plastpåse kommer enkom plockas fram vid högtidliga tillfällen – när man har mycket matrester eller potatisskal att bidra med, för vem vet när man får tag i en grön plastpåse igen.

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Knasigt att de inte ser till att det finns påsar när de ändå gjort sig omaket att skaffa optisk sortering. Känns lite märkligt minst sagt!

    Gillad av 1 person

    Anne

    16 november, 2018 at 17:12

  2. Här i Kristianstad har vi papperspåsar till matavfallet. Jag använder dock inte dem eftersom jag lagar så lite mat så resterna hamnar i den vanliga soppåsen, annars hade det tagit evigheter att fylla en påse och det börjar att lukta redan efter någon dag.

    Gillad av 1 person

    John

    16 november, 2018 at 17:18

  3. Det är som med svamp. På vissa håll förekommer de rikligt och på andra håll är de mer sällsynta. Jag skulle gärna skänka bort en hög med rullar men vi har nog inte riktigt likadana och då går det nog fel i sorteringen. I dag såg jag att min syster också hade lagt undan ett antal rullar som blivit över.

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    16 november, 2018 at 19:18

  4. Inte klokt att man får jaga dessa plastpåsar. Så får de inte folk att sortera. Men grattis att du lyckades ändå!

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    16 november, 2018 at 19:39

  5. Antar att det inte bara duger med vilka gröna soppåsar som helst? Annars skulle det ju inte vara svårt att få tag på dem.
    Det är bra att det ska sorteras men krångligt. Här förutsätter det i princip att man måste ha bil för att köra till återvinningsplatser med sina plastsopor, batterier, papper kartong, glas, metall osv.
    🤪

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    16 november, 2018 at 22:11


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.