Mina reflektioner

Idag fick jag röra på mig

with 4 comments

Idag fick jag röra på mig å yrkets vägnar, jag hade fått in en synpunkt gällande bussterminalen vid Ropstens tunnelbanestation som jag bara var tvungen att kontrollera på plats innan jag tog ärendet vidare.

Så arbetsdagen inleddes med en tunnelbaneresa till Ropsten, allt enligt principen om synpunkten inte stämmer överens med uppgifterna om hur det ser ut måste synpunkten kontrolleras på plats, samma princip som när kartan och verkligheten inte stämmer överens, då gäller verkligheten. Nu har jag i och för sig varit i Ropsten hur många gånger som helst och känner väl till platsen, men den synpunkt som inkommit krävde ytterligare ett besök och det visade sig vara väl använd tid, nu vet jag vad som behöver åtgärdas, men när så kommer ske står än så länge skrivet i stjärnorna, men någon gång kommer det att ske.

Innan jag lämnade Ropsten för att åka till arbetsplatsen och eftermiddagens möten passade jag på att gynna det lokala näringslivet genom att köpa med mig en vegetarisk wrap till lunch från butiken i biljetthallen.

Written by melkerlarsson

22 november, 2018 den 17:24

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tycker ni har otroligt bra lokaltrafik i Stockholm med förorter. Här i Kristianstad är den under all kritik! Till exempel finns det inga bussförbindelser till våra, nu två stycken, köpcentra! Alltså behöver du bil för att handla där. Du tar ju inte cykeln eller går flera kilometer till närmsta busstation och sedan även kanske behöva byta buss 1-3 ggr beroende på var du bor. Även länsbussarnas tider har försämrats. Jag jobbade några månader i Hörby i fjol. Företaget stod visserligen för hyrbil för mig, men de flesta fick själv ta sig till jobbet. Skåne länstrafik ändrade avgångarna från 16:20 till 16:02!!! Hur fasen tänker de??? Ingen hann med bussen om de inte slutade en kvart tidigare, vilka bara de som hade innestående atk att ta ut. Bodde du i t.ex Sjöbo fick du vänta 1 timme tills nästa buss! Vilka inkompetenta personer sitter och planerar en sådan tidtabell?

  Gillad av 1 person

  John

  22 november, 2018 at 20:50

  • Jo, det är annorlunda här, Ropsten som jag besökte idag är en mellanstor plats i vår lokaltrafik, ”bara” ca 40- 50 000 personer som stiger på bussar, spårvagnen och tunnelbanan där varje dag, ungefär som Malmö central. I Skåne borde man kunna planera mer utifrån arbetsplatsernas tider, det är svårare här, men i Skåne borde man kunna vara mer lyhörd utifrån lokala behov.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   22 november, 2018 at 22:07

 2. Det är väldigt bra att synpunkter tas på allvar och kontrolleras och förmodligen skulle åtgärden komma snabbare om det förelåg en säkerhetsrisk. Hoppas wrapen smakade bra 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  22 november, 2018 at 21:09

  • Någon säkerhetsrisk handlade det tack och lov inte om och wrapen var väldigt god!

   Gilla

   melkerlarsson

   22 november, 2018 at 22:08


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: