Mina reflektioner

Att styla en lägenhet

with 6 comments

Nu är det inte min lägenhet det handlar om, utan de fd lokalerna i bottenvåningen som omvandlats till bostäder.

Efter en lång tid av störningar p g a byggarbeten är lokalerna i bottenvåningen nu omvandlade till lägenheter och nu ska dom säljas. Firman som byggt om lokalerna har uppenbarligen inte sparat på krutet, sannolikt har dom anlitat någon expert på att styla lägenheter, för helt plötsligt, på några timmar, var de båda lägenheterna möblerade och man såg inga rester av några flyttkartonger, allt såg perfekt ut genom fönstren. För att inte tala om uteplatserna, vem prioriterar att fixa till uteplatsen om man flyttar in i november? Ingen…. Genom fönsterna kunde man se snyggt uppställda foton etc, inte direkt det första man prioriterar när man flyttar till en ny lägenhet. Detta med att styla lägenheter och även villor har numera blivit en industri, med företag som säljer detta som en tjänst, en del lägger ner enorma summor på styling i samband med försäljningen. Som köpare går jag aldrig den i fällan, jag fingranskar badrummet och kökets utförande och standard, samt flyttar undan de saker som jag misstänker har placerats ut för att dölja något.

En negativ konsekvens av ombyggnaden är att tillgängligheten för personer med rörelsehinder dramatiskt försämrats i den närbelägna entrén till Varmfrontsgatan 4, vilket knappast rimmar med Plan och bygglagen (PBL).

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men fint ser det ut.
  Händer inget om pbl inte följs?

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  30 november, 2018 at 10:53

 2. Ja du, det mesta går att sälja med mördande reklam – men reklam kostar det också 🙂 Visst ser det fint ut men jag tänker lite som du att man måste titta ”bakom” ytan för att se vad man egentligen köper

  Gillad av 1 person

  Anne

  30 november, 2018 at 18:00

 3. Inför vår visning plockade jag bort foton på min familj och såg till att det såg snyggt och städat ut. Det gick ju bra för familjen var intresserad av huset, inte av min möblering. Jag tror att det viktigaste är att det ser fräscht ut. Det är ju ett hem de besöker. Att tomma lägenheter stylas visste jag inte. Men det finns förmodligen studier som visar att det lönar sig.
  Dåligt med försämring för rörelsehindrade men jag såg i en kommentar att du ska ta tag i saken 🙂 Bra!

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  1 december, 2018 at 20:35


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: