Mina reflektioner

Picklad rödkål

with 3 comments

Picklade grönsaker är ett perfekt sätt att bevara och tillaga grönsaker när de är billiga och när det är säsong, för att sedan kunna njuta av dessa senare under hösten eller under vintern. Picklade grönsaker utgör därutöver ett perfekt tillbehör till vardagsmaten, det kan med andra ord finnas grönsaker på bordet med en minimal ansträngning.

Ingredienser:

  • Rödkål
  • Ättika 12%
  • Socker
  • Vatten
  • Salt

Gör så här:

  • Skala, rensa, skölj och skiva alla grönsaker du vill ha. Förväll ett par minuter i kokande saltat vatten, kyl ner och låt rinna av.
  • Lägg i steriliserade burkar (sterilieras ex genom att man häller kokande vatten över dom, eller i kokande vatten i en kastrull)
  • Koka upp en lag på en del ättika 12%, en del socker och en del vatten. Låt svalna och häll i.
  • Sätt på lock och förvara i kylen, håller flera månader i kylskåp!

Written by melkerlarsson

6 december, 2018 den 22:38

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ser alltid så fint och trevligt ut. Men jag kan inte äta det. Tycker inte om. Men skulle förstås kunna tillverka några burkar till mina barn – om dom nu äter sånt?
    Tack för tipset!

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    6 december, 2018 at 23:29

  2. Det där verkar jättegott. Måste jag pröva.

    Gillad av 1 person

    Eva

    7 december, 2018 at 08:36

  3. Gott! Jag älskar picklade grönsaker. Köper ibland mjölksyrade också.

    Gilla

    Kristallina

    7 december, 2018 at 18:53


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: