Mina reflektioner

Äntligen hittade jag många gröna soppåsar

with 5 comments

Här hemmavid pågår sedan ett tag tillbaka sortering av matavfall genom att man ska slänga matavfall och inget annat i gröna soppåsar, dessa sorteras sedan maskinellt vid sorteringsanläggningen genom att de gröna påsarna identifieras av kameror.

Tidigare har det varit näst intill omöjligt att få tag i plastpåsarna, i matbutikerna där man ska kunna hämta dom har man endast kunna få några enstaka påsar åt gången, ibland någon rulle, varför jag givit upp detta med sortering av matavfall. Endast vid högtidliga tillfällen har jag valt att ta fram en grön soppåse för att slänga matavfallet i denna. Numera har det dock blivit betydligt bättre, under den senaste veckan har jag kunnat grabba åt mig ett flertal rullar, varför det nu längre inte finns någon ursäkt för att inte sortera sitt matavfall.

Stockholms stads mål är att år 2020 ska minst 70 % av stockholmarnas matavfall samlas in för att bli biogas, biogas är exempelvis drivmedlet för en mängd av SLs bussar i Stockholmsområdet.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grattis! Bra initiativ tycker jag. Saknar komposten som vi alltid hade. Synd att slänga matavfall som sedan går upp i rök.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  7 december, 2018 at 18:56

 2. Se där, det löser sig till slut! Dumt att skapa en möjlighet att sopsortera och sen falla på att det inte finns påsar!

  Gilla

  Anne

  7 december, 2018 at 19:35

 3. Saknar också komposten. De gröna påsarna ger verkligen en bra möjlighet till sopsortering. Här finns det alltid stor tillgång till dem. Det blir en liten påse mest varje dag.

  Gilla

  Eva

  7 december, 2018 at 22:27

 4. Du skrev om dessa påsar innan och jag tänkte då på att det är plast. Märkligt att man ska slänga matavfall i plast som ju är en oljeprodukt. Här i Kristianstad slänger vi vårt matavfall i papperspåsar.

  Gillad av 1 person

  John

  8 december, 2018 at 08:48


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: