Mina reflektioner

Julens höjdpunkt – Engelsk fotboll

with 7 comments

Idag vaknade jag sent, mycket sent för att vara mig, när jag vaknade sneglade jag på klockan och den stod på kvart över tio, jag hade m a o sovit mer än två timmar än normalt. Katten stannade dock i sängen, han gjorde en sk tudorkatt och fortsatte därefter med det katter är bäst på – att sova.

Jag insåg att planerna för dagen, den planerade utflykten fick ställas in, för om jag gav mig i väg skulle jag inte hinna hem till den i min ögon viktigaste jultraditionen, annandags fotbollen med ett flertal matcher på TV från den engelska ligan. Sport på annandagen är inget unikt för England, i Sverige var det förr i tiden bandypremiär på annandagen, men detta var innan de konstfrusna banornas tid, men än idag är annandagen en stor bandydag med derbyn och rivalmöten.

Jag ville dock ut och röra på mig, men jag fick hålla mig i närområdet, så det blev en promenad om ca 1 1/2 timme kring Skarpnäck. Det senaste dygnets plusgrader har reducerat det tunna snötäcket rejält och det lär tunnas ut ännu mer under morgondagen, någon ytterligare snö finns inte i sikte. Så idag var det inte något särskilt vackert vinterväder i kontrast till gårdagens besök på Skansen.

Jag kom hem i god tid inför den första matchen som började kl 13:30, så nu blir det fotboll för hela slanten fram till elvasnåret.

Written by melkerlarsson

26 december, 2018 den 15:47

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha ha… visst är det en märklig känsla det där när man vaknar långt senare än man brukar. Känner sig som värsta tonåringen 😉 Och förvånad brukar i alla fall jag bli när det händer.

  Gillad av 1 person

  Anne

  26 december, 2018 at 19:55

  • Tonårskänslan infann sig helt klart, innan jul infann sig dock gubbkänslan, då en tjej i 18 – 20 årsåldern reste sig för en farbror på tunnelbanan på väg hem från jobbet och erbjöd sin sittplats (farbror = mig). Man inser då att tonårstiden ligger väldigt långt bort…

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   26 december, 2018 at 22:11

   • Ha ha… där ser man. Det finns hopp om ungdomarna ändå 😉 😉 Fast jag skulle också bli lite lätt förvånad om någon reste sig för mig, kanske inte ens bara lätt förvånad…

    Gillad av 2 personer

    Anne

    26 december, 2018 at 22:14

   • Jag fick ju pensionärsrabatt på museet i Gamla Uppsala på den tiden dom hade det – det gäller att ta tillvara på möjligheterna

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    26 december, 2018 at 22:23

   • Där ser man – det finns fördelar med att bli äldre också 😉

    Gillad av 1 person

    Anne

    26 december, 2018 at 22:24

 2. Haha såklart du behövde den sömnen. Du vaknade den tiden jag normalt vaknar utan väckarklocka. Numera vaknar jag oftast vid 8-tiden. Men även jag har vaknat ungefär samtidigt som du gjorde i morse, den här julhelgen. Helt ok.
  Se det som så att du framstår som ungdomlig då du sover ut på morgonen.

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  26 december, 2018 at 23:45

 3. Vilka matcher! Håller på och önskar Liverpool all framgång. Men mitt hjärta klappar för tottarna.

  Gillad av 1 person

  Eva

  27 december, 2018 at 10:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: