Mina reflektioner

Coleslaw med grönkål och äpple

with one comment

Denna jul gjorde jag som så många andra jular en coleslaw, men denna jul blev det en något annorlunda coleslaw, med grönkål, rödkål och äpple. Till skillnad från den variant som är baserad på morötter och vitkål som är den traditionella.

Jag kan konstatera att jag hittat en ny rätt till julbordet, som inte är lika rustik som de rätter som traditionellt serveras på julbordet.

Ingredienser:

  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja (eller annan olja, ex rapsolja)
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Riv äpplet grovt.
  • Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja (eller annan olja), smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

Written by melkerlarsson

28 december, 2018 den 08:51

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Det låter också gott. Är säker på att jag gillar det. Kul med lite nya varianter.

    Gilla

    Kristallina

    28 december, 2018 at 19:39


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: