Mina reflektioner

Ett besök på Medelhavsmuseet

with 4 comments

I går passade jag och sonen på att besöka Medelhavsmuseet, ett bra val med tanke på stormen, det var tillräckligt att kämpa sig nerför Drottninggatan i en minst sagt häftig motvind. Vi såg bland annat den lilla fotoutställningen ”En värld på vatten” om livet utefter floden Eufrat i Irak, bilderna är tagna av fotografen Peter Månsson.

De få bilderna imponerade, fotografen förfogade under sitt besök utefter Eufrat 1978 endast över ett fåtal filmrullar, vilka han använt väl, jag lärde mig även något nytt om Eufrat. Den utgör den absolut viktigast fågellokalen i mellanöstern, i träsklandet som omger Eufrat finns ca 260 arter, i Irak i stort finns ca 380 arter vilket är betydligt fler än i Sverige.

En sak som alltid fascinerar mig och sonen på Medelhavsmuseet är de tusentals Terrakottafigurer från Cypern som presenteras på ett väldigt smakligt sätt, idag satt jag och sonen ner å betraktade dessa i säkert tio – femton minuter.

Å vem fascineras inte av de mytomspunna mumierna från det gamla Egypten, såväl jag och sonen. Mot slutet av besöket fick vi en fråga om ville delta i en marknadsundersökning, vi fick en Ipad som sonen fick hantera, så under 5 á 10 minuter betade vi av frågorna och då vi är väldigt positivt lagda när det kommer till museibesök fick Medelhavsmuseet höga betyg från oss.

Medelhavsmuseet tillhör de museum som sedan 2016 haft fri entré, i och med den nya budgeten kommer entréavgiften att återinföras, oklart när, men vi kommer att fortsätta att besöka museum i samma utsträckning ändå. Tidigare var entrén 80 kronor för vuxen och fri entré för barn under 18 år, det betalar jag gärna för ett museibesök.

 

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag som inte alls varit intresserad av historia och gamla saker förut har – medelst nötning – börjat bli intresserad på riktigt. Jag tror möjligen jag påverkas en aning av sonen och hans flickvän 🙂

  Gillad av 1 person

  Anne

  3 januari, 2019 at 07:23

 2. Nu var det ganska längesedan jag var där. Hög tid för ett återbesök märker jag. Tack för tipset!

  Gillad av 1 person

  Eva

  3 januari, 2019 at 09:26

 3. Ni har en del valmöjligheter när vädret inte inbjuder till utevistelse. Det är jättekul att ni delar så många intressen och alltid hittar något som roar er båda. Jag förstår att ni kan bli sittandes länge framför alla de figurerna. Där kan man nog hitta hur många nya detaljer som helst varje gång man ser dem.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  3 januari, 2019 at 18:58

 4. Roligt att gå på museum.

  Gillad av 2 personer

  Surridurr, Lakritskillen

  3 januari, 2019 at 21:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: