Mina reflektioner

En sväng runt Råstasjön

with 7 comments

Idag tog jag och sonen pendeltåget till Solna station för att först gå en runda kring Råstasjön och därefter köpa nya byxor till sonen.

Vi inledde med en runda runt Råstasjön, vi såg de vanliga vinterfåglarna man brukar kunna se när man vandrar runt Råstasjön en vinterdag: Blåmes, Bofink, Gräsand, Gråhäger, Grönsiska, Knölsvan, Koltrast, Nötväcka, Rörhöna, Sothöna och Talgoxe, men den Vattenrall som under senare år övervintrat vid Råstasjön har fortfarande inte setts till i år.

Under rundan fick vi tips om att en Snösiska setts vid fågelmatningen norr om Råstasjön, Snösiskan anses numera vara en underart till Gråsiskan, men det har många fågelskådare svårt att acceptera då dom, bland annat jag, förlorade ett kryss.

Dagens höjdpunkt var dock Råstasjöns övervintrande Gråhägrar, de börjar bli alltmer framfusiga och oblyga för människor, att vilda djur börjar närma sig oss människor är dock inget jag ser odelat positivt på.

Dagen avslutades i Mall of Scandinavia på jakt efter byxor till sonen, han befinner sig uppenbarligen i ett gränsland mellan barnstorleken 170 och vuxenstorlekarna, ett svårt fall med andra ord, så några inköp av byxor blev det inte.

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. En väldigt fin bild men jag håller med om att det kanske inte bara är bra att vilda djur blir för tama. Men när man får tillfälle till att ta ett foto som det här så är det lätt att glömma de tankarna för stunden.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 januari, 2019 at 21:04

 2. Jag skriver som Ingrid – ett väldigt fint foto men det kanske inte är det bästa att vilda djur blir för tama och orädda. Men det kanske är ofrånkomligt när vi samsas på samma ställen.

  Gillad av 1 person

  Anne

  7 januari, 2019 at 21:13

  • Djur i städer blir tyvärr ofta lite halvtama, är nog annat på landsbygden.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   7 januari, 2019 at 21:15

   • Ja här är de oftast skygga de vilda djuren, men inte alltid. Det händer att man kan komma ganska nära ändå men så klart inte tillnärmelsevis så nära som man kan komma djur som är mer ”människovana”.

    Gilla

    Anne

    7 januari, 2019 at 21:21

 3. Härligt foto!😊 Jag har bara fotat gråhägrar flygande.

  Gillad av 1 person

  John

  8 januari, 2019 at 06:28

 4. Snyggt foto!

  Gillad av 1 person

  annicaaktiv

  8 mars, 2022 at 19:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: