Mina reflektioner

En promenad på det fashionabla Östermalm

with 6 comments

Igår promenerade jag och sonen på Södermalm, idag blev det en promenad som till stora delar gick på det mer fashionabla Östermalm.

Vi klev av vid Gamla stan och tog en promenad förbi Riksdagshuset, där det förmodligen rådde full aktivitet i dag, vi avstod dock från att lägga oss i regeringsförhandlingarna, så vi fortsatte ner till matningsflotten i Norrström. Där matade vi fåglarna med medhavt överblivet bröd, särskilt skrattmåsarna uppskattar bröd, men det var inte bara skrattmåsar på plats, vi såg även:

 • Fiskmås
 • Gråtrut
 • Gräsand
 • Kaja
 • Knipa
 • Knölsvan
 • Sothöna
 • Stadsduva
 • Storskrake
 • Sångsvan
 • Vigg

Därefter fortsatte vi upp på Östermalm, vi spanade efter gamla nedlagda biografer och gick in i Hedvig Eleonora kyrka vid Östermalmstorg, med tanke på förra vinterns kyrkosafaris kunde sonen direkt relatera till kyrkor med en liknande utformning såsom ex Adolf Fredrik. Uppenbarligen lär man sig mycket när man är ute och promenerar med sin pappa.

Vi avslutade promenaden vid Hakberget, en höjdpunkt för oss som är intresserade av spårvägsarkelogi gärna besöker om och om igen, det finns få platser i Stockholm där man kan hitta så tydliga spår efter det spårvägsnät i innerstaden som avvecklades i och med övergången till högertrafik i september 1967. Jag har skrivit om denna pärla tidigare, sedan jag och sonen var där sist har någon ställt ut några hemsnickrade spårvagnar på spåren i den gamla vändslingan, förmodligen teknologer från Tekniska högskolan. Promenaden avslutades med matinköp på ICA Supermarket i Fältöversten.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Spårvagnsarkeologi 🙂 Nytt ord för mig! Arkeologi i ”modern” tappning då eller? Fast jag minns att sonen läste ”soparkeologi” under sitt första läsår, det är nog ännu modernare 🙂

  Gillad av 1 person

  Anne

  13 januari, 2019 at 21:33

  • Sopor fanns även på stenåldern 🙂

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   13 januari, 2019 at 22:11

   • Ha ha… sant! Men det var utgrävning av mer nutida sopor de diskuterade då, tydligen en lite avvart av arkeologin (ligger nog bra nära antropologin gissar jag)

    Gillad av 1 person

    Anne

    13 januari, 2019 at 22:16

 2. Haha, det hade ju varit kul om du och sonen kom in i riksdagshuset och gav er åsikt 😀 Men ni hade nog inte kommit så långt in i det heligaste.
  Det måste kännas väldigt bra för dig att din son är så intresserad och lär sig mycket av det du tar med honom till. Vänta bara lite till så är det tvärtom 😉 Numera lär jag mig mycket mer av mina barn än vad jag kan lära dem.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  14 januari, 2019 at 09:51

 3. Din son har tur att han har en sådan pappa! Gillar första bilden skarpt där så många sitter på rad.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  14 januari, 2019 at 20:15

 4. Ni kör helt enkelt med pedagogiska promenader!? Klokt, trevligt och nyttigt!

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  14 januari, 2019 at 20:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: