Mina reflektioner

En promenad i en slaskig stad och klädinköp

with 7 comments

Idag blev det en promenad i en slaskig stad, men även en jakt på kläder till sonen, han har precis passerat storlek 170, men vad kommer därefter? Det var enklare förr, när sonen hade storlek 98-104 och 122-128, men nu börjar det bli riktigt knepigt, skiftet mellan 170 och vuxenstorlekarna orsakar mig en hel del huvudbry. Sonen å sin sida är inte så särdeles intresserad av varken kläder eller klädinköp, det hade nog varit lättare att köpa kläder om man haft en dotter, men å andra sidan hade det förmodligen blivit betydligt dyrare.

Morgonen började dock med en extra god frukost, jag hade i går kväll förberett för en äggröra genom att knäcka ägg och blanda dessa med lite mjölk i en plastbehållare med lock, så i morse var det bara att plocka fram denna från kylen och tillaga äggröran. Jag lät dock sonen göra en stor del av jobbet medans jag plockade fram tallrikar och yoghurt, därefter avnjöt vi äggröran ihop med rökt skinka.

Mätta och belåtna äntrade vi tunnelbanan för att åka in till stan för att promenera en stund innan det var dags för klädinköp, vi steg av vid Medborgarplatsen och promenerade utefter gatorna på Södermalm bort mot Hornstull och därefter över bron till Liljeholmen. Nattens ymniga snöfall hade i stan omvandlats till slask, undrar hur det kommer att se ut i morgon förmiddag, efter ytterligare 15 – 20 mm snö och neremot 10 minusgrader under natten – broddar på skorna med andra ord.

Väl framme vid Liljeholmstorget besökte vi såväl KappAhl som H&M, vi hamnade i en djungel av begrepp som varken jag eller sonen förstod sig på, ”skinny fit”, ”slim fit” och ”regular fit”, visst fattar jag vad de betyder på engelska, men inte vad det betyder de facto. Dessutom upptäckte jag att det fanns andra storlekar än de jag hittat på nätet, en ny värld för mig med andra ord, till slut hittade vi i alla fall två passande byxor till sonen. När sonen växt ytterligare kan han följa med mig och handla kläder på Dressman, där jag köper en stor del av mina kläder, deras storlekar och utbud kan jag i alla fall.

Vi avslutade besöket med att handla mat på ICA Kvantum vid Liljeholmstorget, en av Stockholms bästa mataffärer, även sonen älskar den då dom erbjuder smakprov av olika skinkor och korvar vid delikatessdisken.

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja klädinköpen minns jag med fasa under barnens tonårstid då man skulle ut med alla fyra och handla. Tycker sönernas klädinköp också var ganska dyra. Tonårskillar växer så fort ur sina kläder. En av sönerna spelade ishockey och det var minsann inte billigt det heller. Tre av de fyra var under några år väldigt bestämda med vilka kläder man kan ha. Bara en har kvar den åsikten, men nu är det inte jag som måste köpa dom kläderna längre……..det får hon göra själv.
  Snöslask och sen kyla är verkligen avskyvärt!

  Gillad av 1 person

  Surridurr, Lakritskillen

  2 februari, 2019 at 17:12

  • Min son vill inte ha märkeskläder, inköpet ska bara gå så fort som möjligt, så jag kom billigt undan idag. Ishockey är ju hur dyrt som helst, fullt jämförbart med ridning eller golf.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   2 februari, 2019 at 17:24

   • Praktiskt att han inte bryr sig om märkeskläder, men han kanske växer fort så kläder och skor blir för litet – och i så fall blir det ändå dyrt. Ja hockeyn kostade mycket. Även i tid eftersom föräldrarna också tvingades delta i praktiskt arbete. Eftersom vi som stor familj måste ha en minibuss som fordon så åkte vi på att köra till och från alla matcher också. Om en av oss föräldrar och sonen åkte fick 4 ungar till plats. Det kunde vara ganska många mil. Inte ens någon milersättning för de extra barn som åkte med. Och det här var en-två ggr/v under hela säsongen.

    Gillad av 1 person

    Surridurr, Lakritskillen

    2 februari, 2019 at 17:35

   • Jo, men än så länge har han kunnat använda ex skor hyfsat länge, så dom slits ut snarare än att han växer ur dom. Nu kan han dessutom låna vissa kläder av mig om det behövs.

    Gillad av 1 person

    melkerlarsson

    2 februari, 2019 at 17:58

   • Det är ju väldigt praktiskt

    Gilla

    Surridurr, Lakritskillen

    3 februari, 2019 at 05:49

 2. Det där med storlekar är inte lätt för växande tonåringar. Men antingen var det lite lättare när mina barn var i samma ålder eller så har jag förträngt eländet 😉 Hur som helst så kommer jag inte ihåg att det var särskilt jobbigt att handla kläder åt vare sig döttrarna eller sonen. Alla tre var dessutom relativt tidigt väldigt ansvarsfulla och jag hade inga problem att ge dem en slant så fick de själva gå och handla. Jag skrotade runt på egen hand och sedan träffades vi. Jag blev aldrig besviken så vi var nog ganska överens om vad de behövde 🙂 Någon gång i högstadiet fick de välja om de ville ta hand om studiebidraget och få det att räcka eller om de i stället ville ha pengar när det behövdes.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  3 februari, 2019 at 18:29

  • Sonen som går i sjuan avskyr att köpa kläder, jag har kollegor vars döttrar älskar att köpa kläder, men det blir inga praktiska kläder. Det är uppenbarligen viktigare att vara smakfullt klädd när man hittas frusen till döds i en snödriva än att klä sig varmt.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   3 februari, 2019 at 22:12


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: