Mina reflektioner

Jo-Jo väder

with 3 comments

Jo-Jo väder är inget uttryck jag hittat på själv, det kallade en meterolog på TV det väder som rådde under föregående vecka, i alla fall rådde det jo-jo väder i Stockholmsområdet där jag bor.

Ena dagen var det kallt, andra dagen var det blidväder, för att sedan återigen följas av en kall dag. Den snö som smälter under dagen med blidväder fryser naturligtvis till is den dag när det är minusgrader. Sedan i torsdags har vi dock haft ett konstant blidväder, + 2 á 4 grader, så överallt, såväl hemmavid som inne i stan är det stora vattensamlingar för att inte säga sjöar på gatorna, särskilt vid övergångsställena.

Enligt väderprognoserna lär blidvädret fortsätta under den kommande veckan, men det lär bli minusgrader vissa nätter så det blir broddar på när jag åker till jobbet på morgonen. Den stora fördelen är dock att såväl isen som snön förhoppningsvis snabbt försvinner, jag börjar nämligen bli nedrans trött på att vara Bambi på hal is, jag är helt enkelt för gammal för sådana övningar.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Samma här, plus och minus i en salig röra men även här plusgrader generellt sedan i mitten av veckan. I natt verkar det dock ha varit ner strax under nollan så nu har nog slasket och modden frusit på igen så det är underbart ute på vägarna.

  Gilla

  Anne

  11 februari, 2019 at 07:20

 2. Hoppas så mycket som möjligt hinner smälta och rinna bort innan det fryser till is igen.

  Gillad av 1 person

  Eva

  11 februari, 2019 at 10:33

 3. Du är inte ensam om det. Idag fick vi sol och därmed kallare. Det blev väldigt halt ute. Tänker hela tiden på handleden som jag bröt förra året. Det vill jag gärna undvika i år.

  Gilla

  Kristallina

  11 februari, 2019 at 19:22


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: