Mina reflektioner

Vi fick njuta av våren inomhus

with 2 comments

I går var det årets hittills varmaste dag, +8 á 9 grader, när solen gassade på balkongen visade termometern +13 á 15 grader.

Både jag och sonen var dock alltför krassliga och sega för att ta oss ut, men visst njöt man av våren, då det var relativt varmt kunde vi låta balkongdörren stå på glänt så att katten kunde springa ut och in lite som han ville utan att vi tvåbenta frös ihjäl. När balkongdörren stod öppen så kunde man njuta av en intensiv fågelsång, jag kan nog på goda grunder anta att just fågelsången bidrog till att locka ut katten på balkongen. Om vädret fortsätter så här kan nog SMHI snart proklamera att den metrologiska våren anlänt till Stockholm, men det får nog mest betraktas som en förhoppning då våren normalt anländer till Stockholm den 16 mars.

Ett vårtecken som vi faktiskt såg inne i lägenheten var säsongens första större fluga som flög omkring (m a o ingen liten blomfluga), den lokaliserades dock snabbt av katten som fångade in vårtecknet…

Written by melkerlarsson

17 februari, 2019 den 09:06

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt att kunna släppa in våren genom balkongdörrarna 🙂 Konstigt att katten låter gardinerna vara i fred. Där sitter ju ett antal fåglar och när de fladdrar i vinden måste de ju se lockande ut. Men han är nog en alltför klok katt för att låta sig luras 🙂

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  17 februari, 2019 at 18:24

 2. Det låter härligt att våren är på gång där hemma – dock inte lika härligt att ni är förkylda och eländiga! Hoppas ni kryar på er snart så ni kan njuta av våren även utomhus.

  Gilla

  Anne

  17 februari, 2019 at 22:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: