Mina reflektioner

I sommar rustas Fridhemsplans tunnelbanestation upp

with 2 comments

De som passerat Fridhemsplans tunnelbanestation under den senaste tiden har säkerligen noterat att det händer saker på den gröna linjens plattform, ex har reklamtavlor plockats ned och vissa väggar har börjat demonteras.

Det som pågår är förberedande arbeten inför den stora ombyggnaden som kommer att ske i sommar, stationen kommer att hållas stängd under cirka 3 månader, under tiden kommer tåg att kunna passera stationen, men det blir inga stationsuppehåll. Den blå linjen berörs inte av ombyggnaden, den går som vanligt och samtliga entrér är öppna.

Under sommaren kommer befintlig inredning att rivas, inklusive de så kallade Stridbecksvalven som bildar ett valv över spårområdet. Därefter byggs nya plattformsväggar och ny inredning såsom bänkar och belysning installeras.

Bilden visar en modell av hur Fridhemsplans tunnelbanestation kommer att se ut efter ombyggnaden under sommaren 2019, tittar man noga ser man att en av figurerna i modellen har ramlat.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Synd att man inte kunde genomföra den stora ombyggnaden av Fridhemsplan den sommar som var. Nu kommer det att ske samtidigt som man drar in en fil på den hårt belastade Ekerövägen. Tänker på de ekeröbor som åker kollektivt till och från Ekerö vid högtrafik och som stiger av/på vid denna station.
  Figuren som ramlat tror jag är en ekeröbo som kolat vippen!

  Gillad av 1 person

  Eva

  21 mars, 2019 at 15:57

  • Man var tvungen och lägga in nya växlar mellan Fridhemsplan och Sankt Eriksplan innan renoveringen kunde påbörjas, så därför först i år.

   Gilla

   melkerlarsson

   21 mars, 2019 at 16:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: