Mina reflektioner

Tidningen Metro går kanske i graven

with 3 comments

Tidningen Metro hänger uppenbarligen på gärdsgården, den har sedan 1995 distribuerats i SL trafiken i Stockholm och finns eller har i alla fall distribuerats på liknande sätt i kollektivtrafiksystemen i en mängd stora städer runt jorden. Metro har under en tid dragits med ekonomisk problem, vilka tydliggjordes idag när det framkom det att de anställda journalisterna inte kommer att få sin lön för mars utbetald, Metro har dock ansökt om rekonstruktion.

När Metro lanserades 1995 bodde jag i Jakobsberg, självklart plockade man en tidning som man sedan lusläste under de 18 minuter som resan in till Stockholms central tog med pendeltåget, det blev snabbt en vana att läsa Metro på väg till jobbet, å jag var inte ensam, närmare 70-80% av mina medresenärer läste Metro på den tiden. Periodvis var Metro inte herre på täppan, det fanns tidvis tre gratistidningar som distribuerades i anslutning till kollektivtrafiken i Stockholm, Metro har dock alltid haft fördelen av att dom hade ett avtal om distribution och tidningsställ med SL.

Under senare år har jag observerat att antalet Metroläsare blivit allt färre, väldigt få för att vara mer korrekt, jag själv har nog bidragit till den utvecklingen. Numera lyssnar jag på poddar samt läser och besvarar jobbmail på väg till och från jobbet.

Idag plockade jag dock ett exemplar av Metro när jag klev in i tunnelbanans biljetthall hemmavid, vem vet, det kanske blir det sista exemplaret, i morgon blir det i alla fall ingen Metro i tidningsstället.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Inte så mycket att läsa i den tycker jag. De nyheter man läst i annan tidning dagen innan. – och en jäkla massa reklam. Så full förståelse att inte så många läser den.

  Gillad av 1 person

  surridurr

  26 mars, 2019 at 09:16

 2. Jag kommer ihåg att jag funderade över hur det skulle kunna bli lönsamt. En gratistidning? Men det var innan jag såg hur mycket reklam den innehöll. Jag har aldrig bott på platser där det har varit naturligt att plocka med mig en metro men jag skulle nog inte ha gjort det i alla fall. Inte mycket matnyttigt, i alla fall inte då. Ändå tycker jag att det är lite vemodigt när välkända begrepp försvinner.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  26 mars, 2019 at 20:30


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: