Mina reflektioner

En underbar vårdag på Skansen

with 4 comments

Vilken underbar vårdag vi fick här i Stockholm, +13 á 14 grader och vindstilla, så vi styrde stegen mot Skansen för att njuta av denna underbara dag.

Idag behövde jag dessutom förnya mitt årskort till Skansen, döm om min förvåning när priset på detta näst intill hade halverats till 295:-, jämfört med tidigare runt 550:-. Trodde först att dom uppfattat mig som pensionär, vilket ju hänt förut, men det visade sig att 295:- var ett korrekt pris för en gubbe som ännu inte är pensionär. Å jag som tycket att årskortet var prisvärt när det kostade 500+, nu är årskortet dubbelt så prisvärt, tack för det Skansen.

Idag fokuserade vi på djuren, björnarna hade vaknat, men de var väldigt ”morgontrötta” och låg å sov lite här och där i sitt hägn. Detsamma gällde lodjuren och vargarna, de var sega även om de varit vakna hela vintern. Vi tog även en runda kring gårdarna, där tittade vi på diverse lantraser såsom grisar, höns och kor.

I nästa vecka öppnar ”Baltic sea science center”, Skansens östersjöhus som berättar om de utmaningar Östersjön står inför, i ett antal stora akvarium kommer man kunna se och uppleva Östersjöns olika miljöer, från kust till öppet hav. Allt i syfte att vi ska värna detta sårbara innanhav.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Låter som en lyckad dag. Här var det lika vindstilla och varmt. Vilken glad överraskning att få årskortet för det priset. Fina bilder!

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  6 april, 2019 at 22:23

 2. Om man i förtid börjar ta ut bara pyttelite av sin tjänstepension, t ex 100kr/mån får man rätt till pensionärsrabatter också!
  🙂🤗

  Gillad av 1 person

  surridurr

  7 april, 2019 at 01:51

 3. Det är inte ofta prisutvecklingen går åt det hållet så det är bara att gratulera till ett väldigt prisvärt årskort 😀

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  7 april, 2019 at 20:33


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: