Mina reflektioner

En skön dag vid Lötsjön och Råstasjön

with 5 comments

Idag tog jag tunnelbanan till Duvbo för att besöka Lötsjön och Råstasjön, man ser sällan några rariteter vid dessa sjöar, men man kommer nära fåglarna och det är en av orsakerna till att jag gillar att besöka Lötsjön och Råstasjön.

Vid Lötsjön var det så pass gott om skrattmåsar att jag nästan trodde att det etablerats en skrattmåskoloni på någon av de små öarna i sjön, men någon antydan till en skrattmåskoloni kunde jag inte finna. Förmodligen handlade det om skrattmåsar som gjort en utflykt från den stora skrattmåskolonin i Råstasjön.

I Råstasjön såg jag ovanligt många skäggdoppingar, men den fågel som gladde mig mesta var de brunänder jag såg, låter kanske lite märkligt att glädjas över brunand, men det är en fågel som minskat under senare tid, så varje gång jag ser en brunand blir jag extra glad. Vid skrattmåskolonin i Råstasjön, som förmodligen är en av de största i Stockholmsområdet var det precis som vanligt ett herrans liv, att de andra fåglarna som väljer att häcka mitt i kolonin står ut är obegripligt, men skrattmåskolonin erbjuder ett skydd så att det låter runt ikring en är väl en smäll man får ta. Idag fick jag även se årets första vitsippor, jag har hört att dom finns i Stockholmsområdet, men idag fick jag se dom första gången denna vår.

Lötsjön, Skrattmåsar

 

Jag avslutade besöket med att gå in på ICA Kvantum i Mall of Scandinavia, det är förvånande hur många människor som en sådan här vacker dag tillbringar dagen i ett köpcentrum. Jag gick in handlade mat och sedan åkte jag hem, att tillbringa dagen i ett köpcentrum är en motbjudande tanke för mig oavsett vilken väderlek som råder.

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vilket fint foto på skrattmåsarna! Riktigt riktigt tjusigt!

  Gillad av 1 person

  Anne

  20 april, 2019 at 20:37

 2. Håller med Anne. Kanon fin bild!

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  20 april, 2019 at 22:52

 3. Jag såg 2 st vitsippor bland alla blåsippor för 2 veckor sedan 😉 . Hur det är nu vet jag inte. Har inte haft tid att gå ut och kolla vitsippebackarna.
  Trevligt intresse du har, det här med fåglar. Jag kan inte så mycket om fåglar, men tycker om att titta på dem ändå 😀

  Gillad av 1 person

  Lollo

  21 april, 2019 at 00:06

 4. Snyggt foto

  Gilla

  surridurr

  21 april, 2019 at 03:16

 5. En underbar bild! Jag förstår att du blev glad när du såg brunänderna. Vet man att någon art minskar så är det klart att det är roligt när man ser dem 😀

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  21 april, 2019 at 11:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: