Brödkrutonger med sting
Brödkrutonger är goda i sallad eller soppa, att göra brödkrutonger är ett sätt att ta hand om överblivet bröd, ett annat sätt är att göra crostini.
Serverar du krutonger till en sallad, servera gärna dessa separat så att gästerna får addera dessa i önskad mängd. Serveras dessa i salladen blir krutongerna uppblöta och smakar inte särskilt gott dagen efter såvida du får sallad över.
Ingredienser:
- 4 skivor bröd, helst ”gårdagens bröd” med andra ord bröd som är på väg att passera sitt ”bäst före datum”, i princip kan ta vilket ljust bröd som helst, jag rekommenderar dock inte bröd av typ ”skogaholmslimpa”
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk salt (gärna flingsalt)
- 0.5 tsk cayennepeppar
Gör så här:
- Skär brödet i tärningar, vänd runt med olja, salt och cayennepeppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen på 175 grader tills krutongerna fått fin färg, ca 10 min, låt svalna på plåten.
Detta låter jättegott. Måste jag också göra.
GillaGilla
Eva
15 maj, 2019 at 15:59
Tack för påminnelsen. Tänker jag för sällan på. Ska testa ditt sätt. Låter gott med cayennepeppar.
GillaGilla
Kristallina
14 maj, 2019 at 23:03