Mina reflektioner

Sallad för hela veckan

En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen. Vill man kan man utesluta paprikan, så blir salladen baserad på grönsaker och rotfrukter som är relativt billiga året runt.

Ingredienser:

  • Grönsaker:
    • 1 kg vitkål
    • 800 g morötter
    • En halv purjolök eller en rödlök
    • 1 röd paprika
    • 1 grön paprika
  • Dressing:
    • 1,5 dl vinäger (tex vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger)
    • 0,5 dl socker
    • 1 dl olja, exempelvis olivolja eller rapsolja
    • 1 msk salladskrydda
    • Ca 1 msk salt efter smak

Gör så här:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en bunke eller liknande. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt. Sätt på locket och låt stå i kylen några timmar innan servering, salladen håller sig i minst en vecka i kylen, förmodligen längre.

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Melker, idag har jag strimlat, strimlat och strimlat ha…ha… Den salladen är jättegod och jag antar att den är ännu godare imorgon när den har stått i kylen över natt. 😀

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    22 maj, 2019 at 22:43

  2. Det testar jag också helt säkert. Älskar allt som heter sallad. Låter jättegott och 5 stjärnor för att den håller så länge i kylskåpet. 🙂

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    19 maj, 2019 at 19:40

  3. Mums! Den salladen ska jag verkligen göra i ordning, fast utan paprika och utan dressing. Låter supergott! Tack för tipset!

    Gillad av 1 person

    surridurr

    19 maj, 2019 at 18:45

  4. Spännande varianta på vitkålssallad. Jag gör ofta en blandning med vitkål och morötter men har aldrig haft en varm dressing till den. Jag ska spara ditt recept och prova vid tillfälle. Men kanske utesluter jag sockret 😉

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    19 maj, 2019 at 17:48

    • Jag har gjort om detta recept rejält, så att ta bort sockret går nog utmärkt!

      Gilla

      melkerlarsson

      19 maj, 2019 at 17:50


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: