Mina reflektioner

En promenad på stan i gråvädret (å regnet)

with 4 comments

I går var blev brunch på Hasselbacken på Djurgården, gott, för att inte säga mycket gott, men jag hade behövt röra på mig rejält efter denna goda men bastanta brunch, men så blev det dessvärre inte.

Så idag gjorde jag ett försök att ta igen mitt behov av att röra på mig, förutsättningarna var dock inte de bästa, ett regnväder hotade söderifrån och regnvädret kom med tiden att dyka upp. Jag följde regnvädret på väderradarn i SMHIs app, så jag planerade promenaden utifrån SMHIs app. Jag hann i alla fall med en promenad runt på Djurgården innan jag tog Djurgårdsfärjan över till Slussen för att besöka det nyligen återöppnade Stadsmuseet.

Stadsmuseet bjöd på såväl gamla favoriter som överraskningar som förmodligen kommer att bli nya favoriter, jag såg inredning från det gamla konditoriet ”Kungstornet” som stängdes 2014 och ett antal modeller av byggnader och stadsdelar från det förflutna.

Jag letade dock förgäves efter lekrummet, det var försvunnet, min idag 13-årige son lär inte sakna lekrummet på Stadsmuseet, men jag vet hur mycket han älskade lekrummet för ett antal år sedan. Jag vet inte hur många lördagar och söndagar som jag å sonen har tillbringat på stadsmuseet och i stadsmuseets lekrum, men det är många helger och många timmar.

Jag hoppas att lekrummet på Stadsmuseet återuppstår, om inte för min son, för hans intresse för lekrummet lär inte vara så stort, men för de barn som är några år yngre än honom.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tekniken är bra ibland och att kunna följa regnet i appen underlättar en del. Du får väl tänka att promenaden förlängdes genom vandringen genom stadsmuseet 😉

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  20 maj, 2019 at 17:17

  • Visst är det spännande, möjligheten att själv spå väder har verkligen utvecklats sig under senare år, förr fick man betrakta molnen där man befann sig, nu kan man betrakta hela nordens nederbörd i sin mobil.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   20 maj, 2019 at 19:57

 2. Verkar vára häftigt det där nyöppnade stadsmuseumet. Men lekrum… hur kan de ta bort sådant… Trevlig blogg du har, mitt första besök.

  Gillad av 1 person

  Åke

  24 maj, 2019 at 05:16

  • Tack, verkligen dumt att ta bort lekrummet, det lockar föräldrar med barn och barnen är ju framtidens besökare på museet.

   Gilla

   melkerlarsson

   24 maj, 2019 at 17:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: