Mina reflektioner

Jag har fortfarande inte vant mig vid de nya mynten

with 6 comments

Nu har de nya mynten och sedlarna funnits i snart två år, sedlarna känner jag igen, men mynten får jag ständigt fingranska när de ska användas.

Den nya enkronan, tvåkronan och femkronan är svåra att känna igen när man gräver i plånboken, även om man inte använder mynt och sedlar så ofta numera så händer det ju och myntfacket fylls snabbt med ovana mynt som man försöker göra sig av med. Sonen vill inte ha mynt i veckopeng och när det är insamlingar på jobbet för de som fyller jämt eller slutar så står det alltid i mailet ”inga mynt” och ”helst swish”, så de där mynten blir allt svårare att göra sig av med. Å andra sidan har man upplevt ettöringens sorti, två öringens sorti, femöringens sorti, tioöringens sorti, tjugofemöringens sorti och senast femtioöringens sorti, så snart kanske man får uppleva även myntens sorti.

Å andra sidan kanske jag inte ska klaga alltför mycket, betänk blinda eller synskadade personer som verkligen måste lära om.

 

Annons

Written by melkerlarsson

28 maj, 2019 den 23:26

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag tycker det är hopplöst med mynten! Jag känner mig som en turist när jag står vid kassan i en affär – vänder och vrider på mynten för att försöka förstå vad det är. Ungefär som man gör när man är utomlands, och inte är bekant med valutan. 😁

  Gillad av 1 person

  Instaology

  29 maj, 2019 at 05:38

 2. Jag tar själv aldrig ut kontanter ur automater och har därför nästan ingen koll alls på hur vare sig sedlar eller mynt ser ut nu. Någon gång har jag lagt ut pengar för någon och fått kontanter senare. Men jag har gjort mig av med dem fort som attan och har glömt hur de ser ut lika snabbt 😉

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  29 maj, 2019 at 09:24

 3. Jag har vant mig men det tog ett tag. Håller med om att de är svåra att urskilja. Eftersom jag är mot ett kontantfritt samhälle tar jag alltid ut pengar och betalar också med sedlar och mynt.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  29 maj, 2019 at 20:13

 4. Haha… samma här. Jag betalar alltid med kort, och när jag någon gång får sedlar känner jag mig som ett barn vid kassan. Jag står och vänder på slantarna för att försök lista ut vilka som skall betalas med. Detta har hänt mig flera ggr nu på senaste tiden.

  Gillad av 1 person

  Medieskugga

  30 maj, 2019 at 08:43

 5. Hmmm… tror du att mynten kommer att fasas ut helt? Nyss hemkommen från Rom med fickorna fulla med allehanda mynt är jag inte så säker på det 🙂 Men, det är inte utan att jag önskar att du har rätt 😉

  Gillad av 1 person

  Anne

  4 juni, 2019 at 08:21


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: