Mina reflektioner

Idag blev det inte riktigt som det var tänkt…

with 4 comments

Idag blev det inte riktigt som det var tänkt, jag och sonen hade tänkt att besöka det militärfordonshistoriska museet Arsenalen utanför Strängnäs, dit skulle vi resa med SJ tåg från Stockholms central till Strängnäs, där skulle vi byta till en buss som körs av Länstrafiken i Södermanland. SJs tåg blev dock mer än 30 minuter sent vilket inte berodde på Trafikverket, m a o inget signalfel eller växelfel, det var ett rent SJ fel då det handlade om en lokskada, 30 minuter sent anlände tåget till plattformen vid Stockholms central. En märklig detalj, så fort förseningen annonserades försvann all SJ personal från perrongen, riktigt uselt må jag säga och dåligt hanterat av SJ.

Vi insåg snart att vi inte skulle hinna med vår anslutande buss i Strängnäs, så vi bestämde att vi skulle resa med tåget i alla fall och turista i Strängnäs under dagen istället, så vi åkte med tåget till Strängnäs och promenerade från stationen och ner på ”stan”. Jag har besökt Strängnäs å yrkets vägnar lite då och då, men senast jag turistade i Strängnäs var 1974, för fyrtiofem år sedan, så jag kan väl egentligen säga att jag inte varit här på fyrtiofem år.

Vi promenerade via centrum ner till hamnen och utefter vattnet, därefter sökte vi oss uppför kyrkoberget till Strängnäs domkyrka som är vackert beläget högt upp och som syns över hela staden. Domkyrkan är vacker i sig, vi vandrade runt i den svala kyrkan under tre kvart, vi besåg Karl IX gravvård, tyvärr visades inte Karl IX begravningsregalier som stals under förra sommaren men som nu är återfunna.

Efter besöket i domkyrkan vandrade vi åter ner till hamnen där vi avslutade Strängnäsbesökte med en runda bangolf, banorna var såväl fina som utmanande även för så pass vana spelare som oss, det som imponerade mest var dock den synskadade näst intill blinda mannen som vi träffade, han hade gått runt banan på 36 slag (2 slag per bana) vilket är ett bra resultat även om man är fullt seende.

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Åh, mina gamla hemtrakter 😀 Jag fick en liten glädjeklump i magen när jag såg bilden. Den gatan har blivit utnämnd till Sveriges vackraste gata någon gång. I domkyrkan är två av mina barn döpta men, trots att vi hörde till domkyrkoförsamlingen, ville inte min då blivande man gifta sig där. För lång gång att gå i enligt honom 😀 Vi gifte oss i en kyrka utanför Stallarholmen i stället. Strängnäs är en jättemysig liten stad och jag tror att ni hittade förströelse så att det räckte 😀

    Gillad av 1 person

    ibod11 - Ingrid

    18 juni, 2019 at 19:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: