Mina reflektioner

En promenad på östra Södermalm

with 3 comments

Idag återkom värmen till Stockholm, 23 á 24 plusgrader under dagen, så det blev en promenad på Östra Södermalm för min och sonens del. Vi klev av vid Slussen och promenerade sedan vi Mosebacke torg upp på Söders höjder, vid Mosebacke torg passade jag på att berätta för sonen om radio- och TV programmet ”Mosebacke monarki” som var något av det roligaste man kunde se på TV i slutet av 60-talet, i alla fall tyckte jag det.

En av höjdpunkterna var Helmer Bryds orkesters ”Norge, Norge är ett ruttet land” som framfördes i flera av avsnitten, inte för att jag tycker att Norge är ett ruttet land, men texten uppfattades som ganska så kul av mig som ung kille i skiftet mellan 60- och 70-talet. Därefter fortsatte vi ner till Katarina kyrka, ”här ligger kändisarna på rad” skrev jag i ett tidigare blogginlägg och nu har dom fått sällskap av skådespelarna Gösta Ekman och Michael Nyqvist.

Efter besöket på Katarina kyrkogård styrde vi stegen mot Fjällgatan och Sofia, under ivriga samtal om historia och kontrafaktisk historia, som främst berörde svenskt 1600-tal och andra världskriget, fortsatte vi via Nytorget och Götgatan ner till Skanstull där vi handlade på Hemköp innan vi tog tunnelbanan hemåt.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Känner mer för de gamla programmen som ”Mosebacke monarki” idag än vad jag kanske gjorde när det begav sig. Vet inte om jag tyckte att just ”Mosebacke …” var det roligaste man kunde se på den tiden, men jag minns det ganska bra. Minns väldigt väl Helmer Bryds orkesters och ”Norge, Norge är ett ruttet land” 🙂
  Fast på den tiden tyckte jag nog att ”Partaj” var roligare. Jag var ju inte inte så gammal och förstod väl inte bättre … hahaha 😉

  Gillad av 1 person

  Lollo

  14 juli, 2019 at 23:13

  • Programmet Partaj minns jag inte alls, känner dock igen namnet, men minns inget mer av det

   Gilla

   melkerlarsson

   15 juli, 2019 at 08:42

 2. Jag instämmer med Lollo i att Mosebacke monarki inte kändes så kul då men att jag kan uppskatta delar av det nu. Partaj var ett jätteroligt program tyckte jag som barn. Men jag misstänker att jag nu inte skulle skratta särskilt mycket.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  15 juli, 2019 at 16:09


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: