Mina reflektioner

Idag blev det ett möte ombord på ett fartyg

with 2 comments

Idag tittade jag lite extra på fartyget E/S Sjövägen som lämpligt nog trafikerar Pendelbåtslinje 80 och som i dagligt tal benämns just ”Sjövägen”, normalt benämns ju fartyg M/S eller i vissa fall S/S, men Sjövägen benämns E/S då det är ett elektriskt drivet fartyg. 

  • E/S = electric ship
  • M/S = motor ship
  • S/S = steam ship

E/S Sjövägen är ett av få elektriskt drivna fartyg i Sverige, mellan turerna laddas det vid Nybroplan, det var just under en sådan laddningspaus om 1 1/2 timme som jag var ombord, förutom att E/S Sjövägen är det enda eldrivna fartyget i SLs- och Vaxholmbolagets trafik är det ett av de fartyg som har den bästa tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. Det sistnämnda var orsaken till mitt besök ombord, det har beställts två snarlika fartyg och även om tillgängligheten på E/S Sjövägen är mycket god finns det möjligheter till ytterligare förbättringar. De nya fartygen kommer att komma i trafik under den kommande vintern, dock inte eldrivna, det ska bli spännande att se resultatet även om jag vet att det kommer bli mycket bra.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. E/S har jag aldrig hört talas om, det måste vara något relativt nytt?

    Gillad av 1 person

    John

    16 juli, 2019 at 11:21

    • Jo, det är ganska så nytt, vet inte hur sanktionerat det är, men fullt logiskt då elbåtar kommer bli vanligare framöver, särskilt i färjetrafik.

      Gillad av 1 person

      melkerlarsson

      16 juli, 2019 at 11:32


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.