Mina reflektioner

Vinägerpicklade morötter

Picklade eller vinägersyrade morötter passar till mycket, de kan antingen serveras på en buffé eller utgöra det gröna tillbehöret till veckans vardagsmat.

Ingredienser:

  • 3 stora morötter, skalade och tunt skivade, fyll burken nästan ända upp så det kan behövas fler morötter
  • 1,75 dl vitvinsvinäger
  • 3,5 dl socker
  • 5 dl vatten

Gör så här:

  • Blanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen.
  • Lägg morötterna i en glasburk med lock och slå på den avkylda lagen.
  • Låt stå i kylen i minst två dagar före servering.

Written by melkerlarsson

22 augusti, 2019 den 08:17

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Såg gott ut. Ska prova.

    Gillad av 1 person

    Anna

    22 augusti, 2019 at 20:42

  2. Låter gott! Gillar allt picklat och morötter är en av mina favoriter.

    Gilla

    Kristallina

    22 augusti, 2019 at 20:17


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: