Mina reflektioner

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås, pressgurka, rostad lök och syltlök

with 2 comments

Smörrebröd, den Danska nationalrätten, har jag skrivit om tidigare, nu presenterar jag ytterligare en variant på smörrebröd, med rostbiff som den bärande ingrediensen.

Ingredienser:

  • Mörkt rågbröd
  • Smör
  • Rostbiff
  • Remouladsås
  • Pressgurka
  • Rostad lök
  • Syltlök

Gör så här:

  • Smöra brödet (skär av kanterna om dessa är hårda)
  • Lägg rostbiff underst
  • Bygg på med remouladsås, pressgurka, rostad lök och syltlök (halverade)

Written by melkerlarsson

28 augusti, 2019 den 17:33

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jag jobbade för ett företag som byggde maskiner för matindustrin, bland annat rökskåp. Jag och en arbetskamrat var utanför Göteborg, I Frölunda och monterade ett rökskåp. Normalt ska det ta en vecka, men chefen hade på något sätt blandat ihop delar från 3 olika storlekar av rökskåp så det blev 3 långa veckor. När vi skulle åka hem fick jag en rostbiff på 3-4 kilo! Vi frös in mycket men sedan dess har jag inte ätit rostbiff. Bara tanken… och detta var år 2007!😄😄😄 Men remouladsåsen skulle jag kunna äta med sked tillsammans med den rostade löken!😄😄😄

    Gillad av 1 person

    John

    28 augusti, 2019 at 17:49

    • Det är väl ungefär som med mig och glass, när jag hade halsfluss på 60-talet frågade min mamma sin kompis läkaren hur man kunde lindra. Låt honom äta så mycket glass han vill blev svaret, därefter har jag bara ätit glass vid enstaka tillfällen, tröttnade helt enkelt, fn är det väl 4 á 5 år sedan jag smakade glass.

      Gillad av 1 person

      melkerlarsson

      28 augusti, 2019 at 18:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: