Mina reflektioner

Ett inte så fantastiskt höstväder, men det blev en promenad i alla fall

with 4 comments

Igår rådde det ett fantastiskt höstväder med strålande sol, idag rådde det också höstväder, den andra sortens höstväder med väta och regn. Under natten och förmiddagen regnade det rejält, men regnet upphörde vid lunchtid och jag ville ut på en promenad, så det fick bli i närområdet för jag ville absolut vara hemma i god tid innan klockan tre då matchen mellan Hammarby och Malmö började, en match som Hammarby till min och sonens stora glädje vann.

Så jag styrde stegen ut mot Nackareservatet, spanade lite efter svamp och hittade 15 á 20 trattkantareller, men då jag inte hittade fler än så gav jag dessa till en kvinna som hittat betydligt fler. Trots att det slutat regna droppade det ändå från barren och löven, men det stoppade inte mig. Jag skådade även fåglar, nötskrika, större hackspett och spillkråka var höjdpunkterna, nästan hemma stötte jag på vår lokala korp som satt högst upp i mobilmasten på ett av Skarpnäcks högsta hus.

Nu ikväll lagar jag mat samtidigt som jag ser mötet mellan Manchester United och Liverpool, samt njuter av Hammarbys seger tidigare på eftermiddagen, kvällens mat kommer sannolikt generera ett nytt receptinlägg här på bloggen.

Fler bilder från dagens promenad hittar du på min Facebooksida, inlägget är offentligt och kan ses av alla oavsett om de är vänner med mig eller ej.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vädret är bedrövligt här. Ingen idé att ta kameran med sig. Kvinnan som fick dina svampar har något att berätta. Det händer nog inte så ofta att någon fyller på ens svampkorg så där 😀
  Recept låter bra. Ska bli roligt att få läsa vad du har hittat på.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  20 oktober, 2019 at 18:58

 2. Det var snällt att ge bort dina svampar men så generös hade inte jag varit 😉 jag skulle ha torkat och sparat eller använt dem i någon maträtt direkt. Hoppas att du gör ett större fynd nästa gång.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  20 oktober, 2019 at 19:26

 3. Grattis till Hammarbysegern! Generöst med svampen. Väntar med spänning på nästa recept. Det lär inte ingå någon svamp vad jag förstår!?

  Gillad av 1 person

  Eva

  21 oktober, 2019 at 09:35

 4. Vilken härlig skogsbild, och så generös du var med svampen. Jag är för snål. Skulle torkat och samlat ihop till mer 😉

  Gillad av 1 person

  Lollo

  24 oktober, 2019 at 23:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: