Mina reflektioner

Idag blev det ett besök på fotografiska – för första gången

with 4 comments

Idag besökte jag Fotografiska i Stockholm för första gången, hör och häpna, jag har ju trots allt fotograferat aktivt med systemkamera sedan mitten av 70-talet, så det är onekligen lite märkligt.

Nu förklaras detta nog av att Fotografiska öppnade 2010, jag gick då oftast på museum med en 4 á 5 årig son och Fotografiska var nog knappast något som skulle tilltalat honom, varken då eller idag. Jag har dock besökt det Fotografiska museet som på sin tid var inkluderat med Moderna museet, men det var för länge sedan, vilket dagens Fotografiska inte har någon koppling till.

Fotografiska är privatägt och uppbär mig veterligen inget samhällsstöd, trots den relativt höga entréavgiften (165 kr) är det mycket gott om besökare, men det är inte bara utställningarna som drar besökare, det gör även cafét och restaurangen. Jag hade dock bara fokus på utställningarna, under året förevisas ca 25 olika utställningar/fotografer, så normalt sett kan man se 4 á 5 utställningar samtidigt. Den utställning jag dröjde mig kvar vid extra länge var Jimmy Nelsons ”Homage to Humanity”, den var riktigt fantastisk, vill du se den så får du skynda dig, den pågår till den första december.

Jag kommer absolut att återvända till Fotografiska, funderar seriöst på att skaffa mig ett årskort för dagens besök gav verkligen mersmak.

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skulle jag gärna vilja se men det är lite för långt. Får nöja mig med utställningarna i närheten. Tycker det är väldigt roligt att besöka fotoutställningar. Dessutom kan man lära sig en hel del också.

  Gillad av 2 personer

  Kristallina

  27 oktober, 2019 at 19:40

 2. Vad trevligt, jag har som dig sysslat med systemkameror sedan -75, före med 6×6 kamera som var farsans. Men aldrig besökt fotografiska, avståndet är väl en orsak. Men då och då är jag i huvudstaden. Ska tänka på det nästa G.

  Gillad av 2 personer

  Åke

  28 oktober, 2019 at 05:49

 3. Det är ju roligt att du kan upptäcka nya spännande och givande sevärdheter fortfarande 😀

  Gillad av 2 personer

  ibod11 - Ingrid

  28 oktober, 2019 at 15:16

 4. Jag har varit på Fotografiska en gång för många år sedan. Tror det var ganska nyöppnat då på den plats det ligger idag. Det var ett häftigt ställe. Vill tillbaka dit någongång, men det har inte blivit av ännu.

  Gillad av 1 person

  Anna

  2 november, 2019 at 13:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: