Mina reflektioner

En färglös novemberdag

leave a comment »

Under den promenad som jag och sonen idag företog i närområdet bjöds det inte på särdeles många färgklickar, det var med andra ord en klassisk grå novemberdag. En dag när de färgglada löven för länge sedan fallit till marken och snön som lyser upp vintermörkret ännu inte fallit från skyn.

Som vanligt när vi är ute och promenerar blir det många och långa samtal, vilket annars är svårt att få till med en tonåring. Under dagens promenad samtalade vi dels om gårdagens besök på gymnasiemässa och svensk historia, idag handlade diskussionen främst om att vi i Sverige levt i fred i över tvåhundra år och vid vilka tillfällen denna fred skulle kunna hotats. Även om sannolikheten var låg skulle freden främst kunna hotats under de två dansk – tyska krigen under 1850- och 1860-talen samt förstås under såväl det första och andra världskriget.

Idag passerade vi såväl Skogskyrkogården, där vi gick en längre runda, samt Skarpnäcks koloniområde där de flesta stängt för säsongen, även om ett antal av kolonistugorna var julpyntade, en del kolonister håller ut oavsett den ankommande vintern. Dagens promenad avslutades med matinköp på Hemköp i Skarpnäck, det handlades inte mat till kvällens middag utan för den kommande veckan som är synnerligen mötesintensiv, så jag ville fylla upp med grunden till de närmaste dagarnas middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: