Mina reflektioner

Black Week, nej tack!

with one comment

Black Friday har blivit Black Week, en amerikansk klämdag som har importerats till Sverige och blivit en gigantisk shoppinghögtid, i alla fall vill handlarna få oss att tro det.

I USA firas Thanksgiving den fjärde torsdagen i november, därmed infaller en klämdag på fredagen, vilket är ursprunget till Black Friday, vilket i Sverige vuxit till Black Week. I USA är Thanksgiving en mycket viktig familjehögtid, kanske till och med större än julen av vad jag förstått när jag varit där.

Kommer jag och handla något under Black Friday eller Black Week? Nej, inget annat än mat och det som normalt behöver köpas hem, jag är så trött på dessa shoppinginitiativ, för ett par veckor sedan var det en kampanj som benämndes Singels day. Jag och sonen fick då helt plötsligt 30% rabatt när vi köpte skor och snart är det ju mellandagsrea och sedan kommer ju bokrean. Förr baserades såväl bokrean och mellandagsrean på att man ville sälja ut sådant man hade i lager, numera är det uppstyrda och väl planerade kampanjer.

 

Written by melkerlarsson

27 november, 2019 den 20:41

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Håller helt med dig!

    Gillad av 1 person

    Kristallina

    28 november, 2019 at 19:17


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.