Mina reflektioner

Idag blev det en promenad på stan och ett besök på Moderna Museet

with 3 comments

Idag började min julledighet, jag satsade på en promenad på stan och ett besök på Moderna Museet, någon julhandel blev det dock inte, de få julklappar jag köper är inköpta sedan länge, själv önskar jag mig dock ingenting utöver mycket utevistelse och långa promenader.

Idag var det rejält disigt eller dimmigt beroende på vilken benämning man vill använda, bakom STFs flytande vandrarhem Af Chapman kan man knappt skymta Söders höjder.

Orsaken till att jag besökte Moderna Museet var främst att dom hängt om sina samlingar, ett museum av denna dignitet har många tavlor i sin samling, ett fåtal av dessa visas. Under hösten har Moderna museet gjort en större omhängning bland konsten, verk som man kunde se i våras har plockats ned och placerats i förråd, andra verk har plockats fram och visas nu för besökarna. Så jag fick återse några gamla favoriter, men samtidigt saknar jag andra konstverk.

Nedanstående konstverk är utfört av Sigrid Hjertén (Ateljéinteriör från 1916), Sigrid Hjertén var gift med Isaac Grünewald mellan 1911 – 1937. Jag gillar hennes målningar, känns lite som de teckningar man som ung gjorde med färgglada pastellkritor i gälla färger.

Ett verk som har återvänt till Moderna Museet är ”Geten med bildäcket”, som man kanske kan säga är själva symbolen för Moderna Museet. Nu har inte Geten stått i förråd, den har varit på utflykt till ett konstmuseum i London.

Dagen avslutades med att jag återigen promenerade in mot city, det var trångt på trottoarerna och förmodligen ännu trängre inne i butikerna. Jag ägnade mig dock inte åt någon julhandel, jag handlade bara lite mat på Hemköp i Stockholms City innan jag tog tunnelbanan hemåt.

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Härligt med tillgången till alla museer som finns i Stockholm. Är lite avundsjuk på det 😉
  Låter sunt att inte delta frenetiskt i julhandeln. Även vi ligger väldigt lågt i år. Har bara köpt några få saker till barnbarnen.
  Dina julönskningar är väldigt vettiga. Känner på samma sätt. Framför allt vill jag inte ha saker … Det finns det nog av här hemma 😉

  Gillad av 1 person

  Lollo

  20 december, 2019 at 18:48

  • Har sedan länge slutat köpa julklappar till vuxna, det är bättre att vuxna köper sig de saker de defacto vill ha själva.

   Gillad av 1 person

   melkerlarsson

   20 december, 2019 at 20:07

  • Just det, jo vi har extremt många museum, ett 80-tal hyfsat stora, samt förmodligen lika många små och okända. Av dessa kanske 160 museum har jag hittills besökt runt 100 eller 110. Det finns dock gott om små och okända museum ute i landet, jag och sonen har t e x besökt strykjärnsmuseet i malmköping och spårvägsmuseet i Norrköping.

   Gilla

   melkerlarsson

   20 december, 2019 at 20:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: