Mina reflektioner

En minnesplats på Sergels torg

with 4 comments

På min väg till Medelhavsmuseet idag passerade jag Sergels torg, där har det skapats en liten minnesplats för offren från det Ukrainska passagerarflygplan som Iran sköt ner i veckan strax efter start från flygplatsen i Teheran.

Även om detta är fruktansvärt tragiskt hoppas jag att Irans erkännande kommer att ta processen framåt och slutligen ge ett svar till de anhöriga till de 176 personer som dog i samband med detta öderstiga misstag, för jag tror faktiskt att det var ett misstag, om än ett mycket förödande misstag. Liknande förödande misstag har ju tyvärr skett förr, såväl dåvarande Sovjetunionen och USA har ju skjutit ner trafikflygplan med helt oskyldiga personer ombord.

Written by melkerlarsson

12 januari, 2020 den 00:01

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag tror också på att det var ett misstag och ett fruktansvärt sådant. Jag blir alldeles kall inombords när jag tänker på det och jag hoppas att det gick väldigt fort så att passagerarna inte hann uppleva skräcken innan planet nådde marken. Piloterna omkom tydligen direkt i alla fall.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  12 januari, 2020 at 10:26

 2. Jag hoppas du har rätt, att det var ett fruktansvärt misstag. Om inte innebär det att världens ondska är obegränsad och totalt blind.
  Tyvärr är jag inte lika säker. Obegränsad och totalt blind ondska förekommer ju tyvärr …

  Gillad av 1 person

  Lollo

  12 januari, 2020 at 21:35

  • Orsaken till att jag tror att det var ett misstag beror nog mest på att varken Iran som stat eller den personen som tryckte på knappen har något att vinna på detta. Iran har redan dåliga relationer med många västländer och nu har dom skapat problem med länder som ändå ville tala med dom Canada och Sverige. Dessutom innebär det interna problem i och med att många av de som dog var Iranier som bodde i ett annat land men som har släkt i Iran – självmål m a o.

   Gilla

   melkerlarsson

   12 januari, 2020 at 21:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: