Mina reflektioner

Pollensäsongen startar tidigt i år

with 6 comments

Nu har hasselbuskarna börjat blomma och snart är även alen på gång, som pollenallergiker känns detta väl inte så roligt, började äta allergitabletter i veckan då jag börjat känna av vissa besvär.

Den milda vintern har uppenbarligen bjudit på en del överraskningar, en vän har hittat trattkantareller, körsbärsträden i Kungsträdgården har delvis börjat blomma och påskliljorna har börjat skjuta upp ur jorden, ur led är tiden kanske man skulle kunna säga.

Det är dock inget helt unikt, vintern 2007 – 2008 hade vi enkom två dagar med snö hemmavid, trettondagen och långfredagen, vid båda tillfällena smälte snötäcket snabbt bort. Att jag minns detta beror på att den då tvåårige sonen fick en pulka i julklapp 2007, på trettondagen var han sjuk, så då blev det ingen pulkaåkning, men det blev det på långfredagen då jag drog runt honom på vår mycket tillfälligt snötäckta innergård.

Trots att jag känner av allergin så finns det en klar uppsida med den frånvarande vintern, risken för att halka och slå sig är obefintlig, en sak jag med tilltagande ålder börjat tänka på mer och mer, eller kanske oroa mig för mer och mer. Så denna vintersäsong har jag ännu inte behövt trä på broddarna på skorna, inget ont som inte för något gott med sig så att säga.

Tack och lov lär jag slippa den värsta av dom alla tills våren anländer på riktigt, björken, den är enligt uppgift inte så lättlurad som andra träd, så den kommer nog i gång först när den ska.

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Håller med om halkan!😁

  Gillad av 1 person

  Anna

  17 januari, 2020 at 18:23

 2. Låter inte roligt med pollenallergin. Halkan är det dock skönt att slippa.

  Gillad av 1 person

  Eva

  17 januari, 2020 at 18:30

  • Jo, att stå på öronen när man var 25 var ju inte så farligt, men med åren blir konsekvenserna betydligt större, så halkan slipper jag gärna.

   Gilla

   melkerlarsson

   17 januari, 2020 at 18:39

 3. Trist att behöva känna av allergin redan nu. Enligt mig är det även trist att inte få ha en rejäl vinter så att våren verkligen uppskattas när den kommer 😉 Men om alla är nöjda så är det ju bra 😀 Visserligen skulle det gärna få vara lite mer snö här men den kommer, tror jag.

  Gillad av 1 person

  ibod11 - Ingrid

  17 januari, 2020 at 20:34

 4. Klickade på Gilla, för att du skriver intressant om det här. Men egentligen vet jag inte om man ska gilla det hur det är med vädret, även om det är skönt att slippa skotta snö och ta på sig tjockaste vintermunderingen. Det finns ju en stark oron kring VARFÖR vädret är som det är.
  Någon gång har jag hört att vädret har en cykel på ca 10-11 år. Det betyder att vi borde kunna ha snövintrar här snart igen. Kanske denna vinter är lugnet före stormen. För 10 år sedan hade vi 2 snövintrar efter varandra. Om cyklerna inte helt spårat ur borde vi snart ha något på gång åt det hållet. Om det här fortsätter flera år till har vi nog ännu ett påtagligt bevis för klimatförändringen.

  Gillad av 1 person

  Lollo

  18 januari, 2020 at 16:39


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: