Mina reflektioner

En blåsig promenad på stan

leave a comment »

Idag var vädret betydligt tristare än i går, det hade förbytts från sol och vindstilla till grått och blåst, men som vanligt ville jag ut, i alla fall en stund.

Jag tog tunnelbanan in till stan, efter att jag klivit av vid Slussen promenerade jag utefter Riddarholmen och genom Gamla stan, på Riddarholmen blåste det rejält så det var ganska skönt att komma in i Gamla stans gränder. Egentligen är jag inget fan av Gamla stan, avskyr alla dessa krimskramsbutiker som man hittar framförallt efter Västerlånggatan. Därefter styrde jag stegen via Kungsträdgården och på Biblioteksgatan hittade jag något helt nytt, i alla för mig, butiken och restaurangen Eataly, som såväl serverar som säljer italiensk mat. Med andra ord en hybrid, matbutik och restaurang i ett, något som börjar bli allt vanligare.

Idag blev det dock bara ögonshopping på Eataly, kvällens och veckans meny var redan bestämd. Det är dock ingen butik man kan göra sina dagliga inköp i, då lär man snabbt hamna på ruinens brant, för de italienska delikatesserna var inte direkt billiga. 

Dagens promenad avslutades uppe vid Odenplan varifrån jag tog tunnelbanan hemåt, väl hemma handlade jag på den lokala Coop butiken och Skarpnäcks hörna livs, den sistnämnda har bra priser på såväl olivolja som grönsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: