Mina reflektioner

Är våren här? om inte nu så kanske snart

with 3 comments

Idag tog jag en långpromenad i närområdet, under promenaden funderade jag på om jag kommer att få uppleva en av de tidigaste vårarna i mitt liv.

SMHIs definition av vår är: Våren anländer om det råder vårtemperatur sju dygn i följd. Vårtemperatur är det då dygnsmedeltemperaturen är över 0,0°C, men ännu inte sju dygn i följd. Den 15 februari har av SMHI satts som det tidigaste tillåtna datumet för vårens ankomst.

Blickar jag framåt så är det inte helt osannolikt att SMHIs kriterier för vår uppnås i Stockholmsområdet under den kommande veckan, normalt anländer våren runt den 20 – 25 mars. I södra Sverige råder fortfarande höst, kriterierna för vinter har aldrig infunnit sig. Följ årstiderna på SMHIs hemsida, idag den 15/2 råder höst i nästan halva landet, t o m runt Storsjön i Jämtland.

Snödropparna här hemmavid har blommat sedan i mitten av januari, blasten för andra planterade blommor såsom påskliljor och tulpaner har börjat titta fram. Under dagens promenad såg jag även tussilago, men för att kunna fotografera dessa skulle jag varit tvungen att klättra över ett lite högre staket, insåg dock snabbt att detta inte var en lämplig sysselsättning för en ”gubbe” som närmar sig sextio.

Written by melkerlarsson

16 februari, 2020 den 00:21

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. 😁

  Gilla

  Anna

  16 februari, 2020 at 07:15

 2. Ja, vädret har inte varit det bästa men vi hade sol i går. Men, som de som följer skidtouren härifrån har sett, idag har det regnat, snöat och blåst med plusgrader. Jag får väl glädja mig åt att vi faktiskt har haft vinter i alla fall och meteorologiskt har vi nog det fortfarande 🙂
  Fint med snödroppar hos dig…även om det inte är riktigt så det ska vara nu.

  Gilla

  ibod11 - Ingrid

  16 februari, 2020 at 17:50

 3. Nej, vinter blev det aldrig. Kändes som flera månader november i följd. Fin bild på snödropparna. Här har jag också sett några.

  Gillad av 1 person

  Kristallina

  16 februari, 2020 at 19:00


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: